← Tillbaka till kortjämförelser

Vill du ansöka om ett kreditkort och har en betalningsanmärkning finns det vissa svårigheter. En betalningsanmärkning kan du få av flera olika anledningar och ligger kvar i tre år. Inom loppet av tre år efter det att du fått din betalningsanmärkning kommer denna komma upp då ett företag gör en kreditupplysning på dig, exempelvis vid en kreditkortsansökan. Varför en betalningsanmärkning är relevant vid ansökan om kreditkort är för att kredit ses som en form av lån du tar från kortutgivaren och för att få lånet beviljat vill de försäkra sig om att du kan betala tillbaka.

Har du en betalningsanmärkning blir det svårt att ansöka om kreditkort. En möjlighet att få ett kreditkort med betalningsanmärkning är att ansöka om ett extra kreditkort till någon som redan har ett beviljat kreditkort. Detta är dock ytterst svårt att få beviljat. Ett ytterligare sätt att ansöka om att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning är att prata och förhandla med banken. Kan du bevisa att du exempelvis har en städad ekonomi, en stabil inkomst, betalar dina räkningar och inte riskerar att få en betalningsanmärkning finns det möjlighet om att ansöka om ett kreditkort.

Ett ytterligare sätt att skaffa kreditkort är att ansöka om kreditkort utan UC vilket betyder kreditkort utan kreditupplysning. Att få kreditkort utan UC är dock svårt då det är rutin att banker genomför en kreditupplysning vid ansökan om kreditkort. Vill du läsa mer om kreditkort utan UC brukar rekommendationen vara att läsa om lån utan UC då det är ovanligt med kreditkort utan UC och mindre lån kan vara ett alternativ till kreditkort.

← Tillbaka till kortjämförelser