← Tillbaka till kortjämförelser

Det finns flera fördelar med kreditkort. Exempelvis har de flesta kreditkort vissa förmåner kopplade till kortet såsom bonusar, återbäring och/eller reseförsäkring. Dessa förmåner bör tas i beaktning då man ser över årsavgiften för olika kreditkort. Dessa förmåner kostar inget men kan vara en del av den eventuella årsavgiften. En ytterligare fördel med kreditkort är att det kan vara upp till ett års räntefri period med kortet. Att betala med kreditkort behöver alltså inte vara dyrare än att betala med ett vanligt bankkort.

Varje månad skickas en räkning som visar på de transaktioner du gjort med ditt kreditkort. Denna typ av månatliga räkning kan ge dig en bra överblick över din ekonomi och kan underlätta för dig om du vill upprätta en budget, se över potentiella ändringar i din privatekonomi eller utvärdera dina köp efter den gångna månaden.

Vissa kontokort tar ut en extra avgift när kortet används vid betalning utomlands vilket skiljer sig mot de flesta kreditkort som inte tar ut en extra avgift vid betalning utomlands. En säkerhet som kreditkort medför är att om din plånbok med kreditkort blir stulen kan bedragare inte tömma hela ditt bankkonto.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med kreditkort där olika kreditkort har olika villkor som tilltalar olika personer. Se över vår kortguide som jämför kreditkort för att hitta det bästa kreditkort som tilltalar just dig.

← Tillbaka till kortjämförelser