← Tillbaka till konsumentkollen


Var hittar jag rabattkoder?

Du kan hitta rabattkoder genom olika webbsidor som samlar rabattkoder från en rad olika företag. Dessa webbsidor förmedlar rabattkoder, erbjudanden och kampanjer från företag som de samarbetar med eller har en överenskommelse med, ofta via tredjepart.

Jag har hittat en rabattkod som inte fungerar, hur gör jag?

Om du hittat en rabattkod som inte fungerar så är det smidigast att kontakta företaget som förmedlar rabattkoden för att se över eventuella möjligheter till att få en ny rabattkod eller få hjälp med hur koden fungerar. Det finns ofta villkor som gäller respektive rabattkod, t.ex. “gäller vid köp för minst 200 kr” eller “gäller ej rabatterade varor och kampanjvaror” som måste uppfyllas för att koden ska fungera i kassan. Se till att kolla igenom villkoren innan du ber om hjälp, så slipper du extra jobb. Webbsidor som förmedlar rabattkoder reserverar sig ofta för att koder kan ha gått ut då dessa i regel är konsumentdrivna.

Jag hittar inget giltighetsdatum på rabattkoden. Hur vet jag hur länge den är giltig?

Finns inget giltighetsdatum kan det vara en pågående kampanj eller rabattkod med ett obestämt slutdatum. För att vara säker på att du hinner ta del av rabatten är det bra att nyttja den med en gång.

Jag har hittat en rabattkod som ger rabatt men inte på rätt värde, vad gör jag?

När en rabattkod ger rabatt på fel värde beror oftast problemet på ett tekniskt fel. Kontakta den e-handlare eller butik du handlar hos för att höra efter vad som gäller. Observera att det alltid är bra att se över din order innan du betalar för att säkerställa att rabattkoder och erbjudanden gått igenom på rätt sätt. De flesta företag kan inte redigera din rabatt när ordern väl är lagd där bör du alltid se över beställningen innan du betalar.

Jag har hittat en rabattkod som ger rabatt men inte på alla varor, gör jag något fel?

Se över villkoren för rabatten så att det överensstämmer med den order du lägger och den rabatt som dras. Överensstämmer fortfarande inte rabatten med villkoren så kontakta den e-handlare eller butik du ska handla hos. De flesta företag kan inte göra något åt din order när den väl är lagd, så se till att se över din order innan du bekräftar och betalar.

Jag vill kunna kombinera rabattkoden med en rea, hur får jag detta att fungera?

I de flesta fall går inte rabattkoder att kombinera med andra rabatter eller erbjudanden. Se över villkoren för just den kampanj eller rabattkod du vill använda.

En vän besöker en webbsida och får helt andra priser än vad jag får, varför?

För att ta del av vissa webbsidors erbjudanden och rabatter krävs det att du är medlem, ny kund eller prenumererar på nyhetsbrev för att du ska kunna nyttja dessa. Det kan också bero på att företag lagrar information om dig, och anpassar priser efter ditt tidigare sök- eller köpbeteende. Ibland ändras också en webbutiks priser efter till exempel efterfrågan och tid på dygnet.


← Tillbaka till konsumentkollen