Varför ska man synas i Rabble?

Många frågor oss varför man ska vara med i Rabble. En klassisk invändning kan vara ”vi arbetar inte med rabatter” eller ”ni kommer inte locka vårt klientel”. Häromdagen utbrast en kund: ”detta är rent självmord, min mat är av högsta kvalité, alla i Stockholm känner till mig!”. Denna kund, och snart över 100 andra har vi lyckats sälja in vårt sätt att tänka till när det gäller marknadsföring. För det är just det Rabble är – marknadsföring.

Ni som läste om hur Rabble skapades vet att vi satt på ett tomt café och spånade kring hur vi kunde locka fler kunder. Några saker vi tänkte på var att många av de fasta kostnaderna redan var betalda- dvs, personalen, maskinerna och lokalen. Om vi kunde locka nya kunder genom ett lukrativt erbjudande, exempelvis en kraftigt reducerad kaffé skulle inte detta innebära en förlustaffär då alternativet skulle vara att inte få någon intäkt alls.

Ett bra exempel jag själv använder ofta är kvarterskrogen i mitt hus. Jag har ännu inte besökt dem då jag saknat ett tydligt incitament att göra detta. Hade jag haft ett tydligt incitament (läs Rabble) hade jag kanske varit stammis idag. Och som en nöjd kund hade jag berättat detta för mina tio vänner. Det är detta vi kallar Rabble-receptet.

Ett fantastiskt exempel är en av våra första kunder Macho! Tex-Mex. Vi brukar äta lunch där när vi har säljutbildningar. När man rabblar hos dem förstår man hur genial vår tjänst är. Deras rabble-erbjudande, 30 kr för valfri varmrätt, kan upplevas som en ren förlustaffär.  Men, väl framme vid kassan sker någonting intressant. Alla i sällskapet tackar ja till att köpa både läsk, nachos och dip. Helt plötsligt betalar alla ytterligare 30 kr för måltiden! Och det som krävdes var 20 sekunder av vänlig merförsäljning. Efter maten promenerar vi tillbaka till kontoret –  vi är nöjda och mätta! Majoriteten  tipsar också om erbjudandet på Facebook. Inte för att de måste, men för att de gärna vill berätta. Vi gjorde ju ett riktigt klipp OCH på ett nytt ställe! Rabble lockade oss till stället och väl där blev vi insålda på deras koncept. Win-win!

Detta är några anledningar till att synas i Rabble. Och då har vi inte ens berört miljöaspekten och hur kul Rabble är som verktyg. Det kommer vi till vid en senare bloggpost.

Trevlig helg och fortsätt Rabbla!

Simon @ Rabble HQ