Undvika Adblockers – Så gör du som annonsör

Några platser i mobilen kommer inte att påverkas av adblockers-appar i samband med Apples släpp av iOS 9. Incitamentsdriven marknadsföring blir viktigare och att låta konsumenten få en deal eller ett erbjudande i sin reklam gör att företagen kan undvika Adblockers appar.

Vår plattform har länge varit en populär mobilapp för svenskarna med sin unika nisch där konsumenter sparar pengar och inspirerar till shopping via annonser utformade som erbjudanden.

– Det absolut smartaste för att undvika Adblockers är att synas på ett sätt där konsumenten vill ha reklam. Den reklam som är populärast och närmast call to action är just deals och rabattkoder. Då ser konsumenten ett värde i reklamen, menar Hanna Bergh, marknadschef på Rabble.

Vår undersökning från 2014 visar att det kan räcka med att inkludera en rabatt på 10% i sin marknadsföring för att en konsument ska uppfatta reklamen som kvalitativ snarare än störande.

– Våra användare förstår oftast inte att vi är en app byggd på annonser, utan ser de mervärden med rabatter och erbjudanden vi ger, menar Hanna Bergh, marknadschef på Rabble.

adblockers undvikaAdblock-appar låter konsumenter blockera reklam i mobilen.

För att sticka ut från mängden har vi anpassat våra erbjudanden så att konsumenten enbart ser kampanjer och rabatter som ligger i närheten. Denna funktion gör att vår reklam aldrig upplevs irrelevant eller överflödig, som är den främsta anledningen till att konsumenter använder Adblockers i sin vardag.

– Under 2015 planerar Rabble även att lansera på fyra nya marknader på grund av den ökade efterfrågan på alternativ annonsering i Adblockers spår, säger Daniel Zeitoun, VD på Rabble. 

adblockers undvika

Svenskarna blir allt mer negativa till störande reklam.

Vill du veta mer om hur du kan undvika Adblockers som företag, med hjälp av vår app? Kontakta oss på accounts@rabble.se!

Ladda ner till iPhone Ladda ner till Android Ladda ner till Windows Phone