7 Tips – Så skapar du ett bra erbjudande

Ett bra erbjudande är svårt att skapa. Det här behöver du tänka på när du skapar en kampanj:

Bra erbjudande – du hittar dem överallt. Hur ska du lyckas? För att din kampanj ska ge så bra gensvar som möjligt har vi nedan gjort en checklista på vad du bör tänka på när du utformar ditt erbjudande:

 1. VAR TYDLIG: Förstår gammelmormor vad man får?
 2. STICK UT FRÅN MÄNGDEN: Tänk enhörning – var unik.
 3. SÅ LOCKAR DU: Få folk att testa på – Våga sänka priset.
 4. FÖRSTA INTRYCKET: Inget erbjudande är bättre än sin titel.
 5. PÅVERKA KÖPBETEENDET: Call-to-Action för att få mig att handla NU.
 6. BEHÅLL KUNDEN FÖR FRAMTIDEN: Var Personlig – Bygg Relationer.
 7. NÄR FEL UPPSTÅR: Funkar det inte? VAR FLEXIBEL!


Förstår gammelmormor vad man får?

Det är viktigt att du är tydlig, tydlig, tydlig i ditt erbjudande. Alla måste förstå vad man får – och det snabbt och enkelt. Nedan ser du några frågor som är bra att ställa sig själv är frågor som Den stöddige och kaxige konsumenten ställer sig direkt och inom en millisekund från det att de ser erbjudandet. Det är upp till dig att berätta hur fantastiskt erbjudande du ger ut, samt att det talar till rätt publik och person. Det är även oerhört viktigt att du är tydlig vad rabatten ger så att ingen bli upprörd, besviken eller förvånad över vad man får.

 • Vad är det som är så fantastiskt?
 • Jaha? Och? Vem bryr sig?
 • Vad får jag?

Tänk enhörning – var unik

Så du säljer samma produkt som alla andra? Du har ett bra erbjudande – men det har flera andra också. Vad är det som ska få mig att komma till just din butik eller restaurang? Försök att aldrig göra som alla andra eller som du själv redan ha gjort. På så sätt utvecklas både du och ditt företag. Kolla vart alla andra är på väg – och gå själv i motsatt riktning.

Få folk att testa på – Våga sänka priset

Det är viktigt att när man utformar en rabatt för att locka nya kunder att man vågar sänka priset för att få folk att testa på restaurangen eller komma till butiken. Ett bra erbjudande behöver komma över tröskeln från att vilja åka till en butik till att faktiskt ta sig till verksamheten. Sänk priset och höj istället om du tycker att det kommer för många. Våga ta i!

Inget erbjudande är bättre än sin titel

Har du ett bra erbjudande men med en dålig titel så kommer ingen att ladda ner eller utnyttja erbjudandet. Har du däremot en fantastisk titel, vill plötsligt alla ha det. JA! Vi människor dömer boken efter dess omslag.

Call-to-Action för att få mig att handla NU

Det är viktigt att skapa en tydlig Call-to-Action. Det måste finnas något som får oss att handla nu, Nu, NU! Med andra ord, det måste finnas ett underbyggt bråttom i ett bra erbjudande. Det kan vara utformat som en uppmaning att använda rabatten före ett visst datum – en deadline för erbjudandet som är tydlig för alla som ser det. Något roligare är något som får kunderna att springa till din butik, som en tävling eller uppmaning att utnyttja erbjudandet först av alla. Detta kan vara utformat som t.ex. De första 20 som använder kupongen får en biobiljett.

 • TID: Inom en begränsad tid
 • ANTAL: Ett begränsat antal rabattkuponger
 • TID & ANTAL: Ett begränsat antal rabattkuponger inom en begränsad tid.
 • VARA FÖRST: Ge något extra till de utnyttjar erbjudandet först.

Var Personlig – Bygg Relationer

Sluta prata om dig själv – prata om kunden. Det första du skriver i ditt erbjudande bör ge kunden den främsta fördelen med ditt erbjudande och det bör vara kommunicerat så att det går rakt in i hjärtat. Ditt företag och ditt erbjudande får inte verka som det där stora stygga monstret som ingen vet vad det är. Ett bra erbjudande och ett företag måste vädja till alla våras positiva och livsbejakande sidor för att vi ska ha möjlighet att skapa en relation med företaget. Ett företag som man litar på och som man har en relation till kommer alltid att hållas varmare om hjärtat än det oklara och distanserade företaget.

Funkar det inte? VAR FLEXIBEL!

Du har ett riktigt bra erbjudande ute. Men ingen reagerar. Det är ingen som köper något (!). Vad ska du göra nu när allt är utformat och klart? Det är viktigt att du är redo på att bara för att du rabatterar eller ger ut världens bästa erbjudande (enligt dig) så innebär inte det att folk kommer springa till din verksamhet. För att undvika dåligt självförtroende måste du vara beredd att förstå att alla vill inte alltid ha det du tror. Därför är det även viktigt att våga byta erbjudande. Våga vara snabb och flexibel. Detta kräver självklart en kanal som är snabb och anpassningsbar där du snabbt kan byta erbjudanden om det inte faller rätt ut. Rabble t.ex. möjliggör det för dig att byta erbjudande närhelst du vill.

Bra erbjudande checklista

Fler tips på hur du skapar ett bra erbjudande: