Så skapar du ett mysigt sovrum med hotellkänsla

Det är något speciellt med att få slänga sig i en stor hotellsäng. Det ger en känsla av lyx, det känns fräscht och modernt samtidigt som det är otroligt harmoniskt med en hög mysfaktor. Nu är det möjligt att skapa samma känsla hemma – och slippa kostnader för dyra hotellvistelser! Vi ger dig våra bästa tips på hur du enkelt skapar ett mysigt sovrum i ditt hus eller lägenhet.

Sänggavel

Sängen spelar en stor roll i sovrummet och i och med att vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen är det absolut värt att lägga tid på att hitta den perfekta sängen. Det gäller både madrasser och stommar som passar just dig, din kropp och din sovstil, men även mer de mer visuella delarna. Ett första steg mot ett mysigt sovrum i hotellanda är att införskaffa en ordentlig sänggavel. Välj gärna en stoppad sänggavel i textil som ger en ombonad känsla samtidigt som den ramar in sovrummet och ger ett exklusivt intryck. Det finns många alternativ ute på marknaden, men vill du ha en mer unik säng är det inte svårt att bygga en sänggavel.

Mysigt sovrum med en sänggavel

Satsa på en vadderad sänggavel för en ombonad känsla.

Sängkläder

Satsa på lyxiga textilier! Det ger ett rejält lyft till din säng och känns behagligt mot kroppen. Unna dig påslakan och örngott i satin som ger en mjuk och sval känsla och som dessutom håller sin kvalitet under lång tid. Vi rekommenderar även lakan i Egyptisk bomull som även de känns exklusiva och är extremt slitstarka.

Hotellbäddning

För att nå hela vägen med din hotellsäng är mycket kuddar ett måste. Ha gärna två större kuddar som du lutar mot sänggaveln och sedan några mindre i matchande tyg framför dessa. Du kan även addera ytterligare en eller flera kuddar i en mindre storlek framför – ju mer kuddar desto mysigare!
Ha gärna lakan i ljusa nyanser och satsa överlag på färger i vita, gråa, cremefärgade eller beiga toner i sovrummet för den rätta och avslappnade känslan. Bädda med ett tjockt överkast och avsluta gärna med en matchande filt som läggs ut över sängens fotände.

Sängkläder för mysigt sovrum

Unna dig ljusa sängkläder av god kvalitet för extra lyx. Hos Royal Design hittar du ett stort utbud av lakan av god kvalitet.

Gardiner

Taklånga gardiner är nästan ett måste för att få till det där ombonade och mysiga sovrummet! Tänk alltid hela vägen från golv till tak. Det ger en känsla av rymd och gör att fönstren upplevs större. Välj tunga tyger som du hänger i en skena i taket, det ger ett glamouröst intryck samtidigt som det mörklägger bra. Att hänga gardiner utefter en hel vägg är ett hett tips för den rätta känslan!

Gardiner för mysigt sovrum

Regel nummer ett: gardiner från golv till tak.

Golvet

Vackra trägolv i all ära, men vill du åt hotellkänslan bör du satsa på mjuka material. Investera i en stor och ljus ryamatta och placera på golvet. För extra lyx är en heltäckningsmatta att föredra, den både dämpar ljud och gör rummet mer ombonat.

Belysning

Sovrummets number one – kristallkronan! Det är få saker som skapar en så lyxig känsla som denna lampa och är en väl värd investering. Har du dessutom både läslampor och mindre ljuskällor som mysbelysning? Bra! Fina lampor med dova ljus tillför mycket för den upplevda känslan i rummet. Lampor bör med andra ord inte enbart användas av praktiska skäl.

Med detta i bagaget är det inte svårt att få uppleva en hotellweekend på hemmaplan. Med små, enkla medel kan du göra mycket för ditt sovrum, utan att lägga en förmögenhet på det. Med tanke på hur viktig sömnen är för dig är ett trivsamt och mysigt sovrum absolut att rekommendera. Besök gärna vår sida där vi samlar Royal Design rabattkoder för att kunna skaffa det du behöver till lägre priser.

Lycka till och vi hoppas du kommer trivas i ditt nya sovrum!