Idag firar idén Rabble 1 år!

Idag firar vi att idén om Rabble fyller 1 år! Många har frågat oss hur vi kom på idéen. Storyn är ganska charmig men simpel.

Simon, Daniel och Andreas skulle ta en fika efter shul en söndagsmorgon. Vi tänkte överaska vår kära vän, låt oss kalla honom ”Martin”, och bjuda på söndagsfika. Väl framme på en central adress i Vasastan öppnade en morgontrött ”Martin” dörren. Det var ett tydligt budskap: vi var inte speciellt välkomna. Och anledning? det kunde han inte svara på. Som bilden nedan på smsutdrag mellan ”Martin” och Daniel visar hade ”Martin” annat fikabesök…

Kaffesugna som vi var så traskade vi ner till Odengatan och satte oss på Non Solo Bar. Vi bollade idéer om hur ett halvtomt café kunde ta hjälp av smartphones för att marknadsföra sig och fylla upp tomma stolar.  Där och då föddes Rabble!

Sedan den dagen har vi gått från planeringsmöten i Simons 1:a på Gärdet, där Sergej satt och kodade i sängen och idéer bollades över chilensk vin till att  vara närmare dussinet medarbetare i ett inspirerande kontorslandskap på Drottninggatan.  Nu är vi inte längre några unga killar med en idé utan vi har fått med oss över 60.000 anhängare på vägen.

Vi vill gratulera både oss själva, men framför allt våra användare på ettårsdagen.

Och ett speciellt tack till ”Martin”. Utan dig hade vi inte funnits!