Rabble testar – den bästa mobilen

bästa mobilen

Nu är det dags igen med ett test hos oss på Rabble. Den här gången är det mobiltelefoner, vilken är den bästa mobilen? Mobilen är nog det som de flesta oss är mest beroende av idag och är för många viktigare än luften vi andas. Vad ska man då välja? IOS, Android eller Windows phone? Det är detta vi ska försöka utröna i det här testet för att göra valet lite lättare för dig som är på jakt efter ny lur!

Samsung Galaxy S7 (4 av 5 poäng) – den bästa mobilen

Samsung Galaxy serien har funnits i många år och den nyaste familjemedlemmen är inte många veckor gammal i skrivande stund. För alla Samsung Galaxy idoler kan vi glatt meddela att Samsung tagit till sig kritik kring tidigare modeller och gett upphov till S7:an, en telefon som är svår att inte tycka om. Telefonen har en stilren design som bekräftar att Samsung har lämnat sitt plastiga hölje bakom sig och gått över helt glas och aluminium. Kraften i luren och skärmen är topp på marknaden just nu och är en telefon som inte saknar något, förutom den något begränsade interna lagringen på 32 gb. Det enda som top-end telefoner lider av är den rejäla prislappen och S7:an är inget undantag. Priset är dock något som man inte kommer undan om man vill ha en riktigt bra telefon och Samsung Galaxy S7 är antagligen den bästa mobilen.

bästa mobilen bästa mobiltelefonen

Bästa pris på Dustin 

Apple Iphone 6S (3 av 5 poäng)

Apple är tillsammans med Samsung störst på mobilmarknaden men där Samsung Galaxy S7 har gjort stora kliv för att förbättra sig från föregående modell har Iphone 6S knappast något nytt från Iphone 6. Till att börja med är utseendet exakt likadant från Iphone 6, vilket för de som är bekanta med Apple kanske inte är så överraskande. Det känns ändå som man står handfallen när man ska sätta fingret på varför man skulle uppgradera från tidigare modell. Det är dock subtila förbättringar som har gjorts med en något bättre skärm, ny metall i ramen och 3D-touch. Iphone kommer aldrig vara en dåligt telefon och likaså är 6S en bra lur men om du är ute efter en uppgradering från din Iphone 6 rekommenderar vi på Rabble att du väntar på 7an och hoppas på att den för med sig riktig innovation. Just nu är inte Iphone den bästa mobilen på marknaden.

bästa mobilen bästa mobilen

Bästa pris på Dustin 

Sony Xperia Z5 Premium (3 av 5 poäng)

bästa mobilen

Håll i hatten för här vankas det innovation! Sony har med sin modell Sony Xperia Z5 Premium lanserat världens första mobil med 4k skärm. Det är en imponerande syn och skärmen är mycket bättre än sina konkurrenter. Den superimponerande skärmen kommer däremot till ett pris. Utöver den faktiska prislappen i svenska kronor (som är lägre än iPhone 6s) får man betala för 4k-upplösningen med dålig batteritid och en ganska otymplig telefon storleksmässigt.  Vi på Rabble tycker att Sony Xperia Z5 Premium är en häftig telefon men absolut inte den bästa mobiltelefonen. Den är före sin tid men banar absolut vägen för nya storheter inom mobilvärlden.

bästa mobilen

Bästa pris på Dustin