Exklusiv intervju: Viktor är praktikant på Rabble!

Sedan augusti har Rabble haft tillskott av Lundastudenten Viktor Nilsson. En ung skåning som inte längre har söndagsångest och har bytt ut landsbygd till höghus.

 

Hur är det att hänga på Rabble HQ?

Mycket spännande! På kontoret är det alltid något som händer eller något att fixa med. Det är högt tempo varvat med mycket skratt och härliga människor.

Vad är din roll på Rabble?

I stora drag arbetar jag med exteran relationer och med innehåll i appen. Ena dagen sätter jag ihop kampanjer i appen och uppdaterar våra sociala medier/blogg. Den andra dagen sätter jag ihop pressmeddelande och uppdaterar pressrummet samt kopplar ihop Rabble med andra företag och organisationer för samarbeten. Utöver det syr jag ihop veckans nyhetsbrev.

Vad är bäst med Rabble?

Stämningen och kollegorna gör Rabble till en fantastisk arbetsplats. Vi är ett relativt litet företag där alla kan komma med idéer och förslag. Vi pushar och inspirerar varandra till att våga testa nya sätt att arbeta på. Det är som ett laboratorium där vi experimenterar med kommunikation och kreativitet. Även det höga tempot är positivt, det är en fartfylld och kreativ plats.

rabble-flykting

Viktor lämnar över gåvor i form av kontantkort till asylboendet Bergby Gård.

Vad har har du lärt dig?

Jag har lärt mig olika verktyg för att sköta appen och skapa relevant innehåll för målgrupper och att skriva pressmeddelanden, för att nämna några saker. Eftersom vi är ett ganska litet företag så är du inblandad i princip alla kommunikationsprocesser här. Väldigt lärorikt och modernt. Här gäller det att tänka snabbt och att ha många bollar i luften.

Har du blivit inspirerat till att fortsätta arbeta inom kommunikation och digitala medier?

Absolut, att plugga kommunikation på universitetet lärde mig en bra grund och förståelse men att göra praktik erbjuder en insyn i hur det fungerar på riktigt. För mig har det inneburit att våga satsa på mina ideér och att det inte riktigt finns något rätt eller fel. Ute i arbetslivet handlar det om att lära av sina misstag och ta för sig. På Rabble har jag alltid kännt ett stort stöd i ryggen för att genomföra mina idéer till handlingar. Jag blir mer taggad att fortsätta för varje dag som går.

Om man tar en titt på er Instagram verkar ni ha en hel del roligt för er på kontoret. Har du någon historia att bjuda på?

Ja, det händer en del galna grejer på kontoret. Svårt att välja en episod men däremot har vi en massa aktiviteter som gör oss till ett tight team. Gemensamma frukostar varje onsdag, Rabble-luncher där vi äter lunch hela gänget och självklart en del härliga afterworks. Vi är som Muminfamiljen, ett roligt gäng som alltid har något lustigt för oss.

Några andra tips till andra som söker praktik inom kommunikationsfältet?

Mitt tips är att söka praktikplatser hos företag och byråer som ger dig något värdefullt tillbaka. Det viktiga är att ställa sig frågan varför du gör praktik, välj något roligt som du brinner för, det blir roligast så. Jag valde Rabble eftersom det var ett ungt och väldigt modernt företag. Där du enkelt kan testa på allt inom kommunikation. Du lär dig hantera appen, marknadsföra och kanske viktigast av allt, bygga upp en känsla av att du kan bidra med något värdefullt.

 

Just nu söker vi praktikanter som kan göra praktik under hela VT-16. Du kan läsa mer om praktikplatserna här!