Praktik på Rabble: exklusiv intervju

Möt Jossan och Soffan! Under VT2015 har vi på Rabble haft två glada praktikanter här på vår marknadsavdelningavdelning. Här kommer en exklusiv intervju om hur de upplevt praktikperioden.

workingatrabble-rabble

Berätta lite om er själva!

Jossan: Just nu läser jag kursen Grafisk Design och Reklam på Forsbergs skola i Stockholm. Har ett stort intresse för och håller på mycket med Illustrator och Photoshop. Jag tycker att Rabble har gett mig den perfekta kombinationen av design och marknadsföring!
Soffan: Jag studerar just nu på Internationella Sälj och Marknadshögskolan i Stockholm. Tidigare har jag spenderat ett år i USA där jag läste kurser på Stanford University. Jag har stort intresse för innovation och entreprenörskap, Rabble var därför ett självklart företag att söka sig till.

Hur har det varit att göra praktik på ett start up-företag?

Jossan: Det har verkligen varit kul att jobba på ett mindre företag som Rabble! Det är ca 20 anställda här just nu och man lär känna alla och det blir trevlig stämning. Sen är det också väldigt praktiskt, om man har önskemål och förslag så är man lätt med och påverka.
Soffan: Det har varit väldigt roligt! Det är högt till tak här på Rabble och en fantastisk gemenskap. Har man en idé eller fundering vänder man sig direkt till CEO:n eller marknadschefen. Man får vara med i skapandet från början och verkligen se resultatet.

Hur ser en vanlig dag ut på Rabble?

Jossan: Om det är onsdag så börjas dagen med en klassisk Rabble-frukost för teamet, med nybakat bröd och quizkamp! Sen kollar jag igenom mailboxen och lägger upp aktuella rabattkoder på vår rabattkodssajt. Sen brukar jag lägga upp nya butiker på Rabattkoder Online, göra nyhetsbrev, banners till appen, Facebook-kampanjer, tävlingar till våra bloggare och massor av annat. Det händer nya spännande saker varje vecka!
Soffan: Ingen dag är den andra lik här på Rabble! En vanlig dag kan börja med att man lägger upp nya rabattkoder till Rabble rabattsidan och kollar igenom mejlen efter nya, heta erbjudanden. På torsdagar går företaget ut och äter Rabble-lunch tillsammans. På eftermiddagen brukar vi på marknad prata ihop oss om nya tävlingar eller kampanjer som vi kan köra antingen med Rabble ambassadörer eller på hemsidan. Den senaste månaden har det även tillkommit norska ambassadörer som jag håller uppdaterade med tävlingar och kampanjer!

Vad är det galnaste ni varit med om under praktiken?

Jossan: Det galnaste är alla människor här, haha. Nej men det är verkligen kul och inspirerande att jobba här, för alla är unika och är sig själva. Varje dag blir speciell och det känns roligt att komma hit och jobba med teamet!
Soffan: Det galnaste jag har varit med om är att bli placerad bredvid Fabian på kontoret. Hyper och energifull är bara förnamnet. Skämt åsido är det sällan man går ifrån kontoret utan ett leende på läpparna. Det är varm atmosfär och kreativiteten är alltid på topp.

Vad tar ni med er efter praktikperioden?

Jossan: Jag har lärt mig jättemycket om marknadsföring online, det är verkligen en stor och häftig marknad att jobba med! Vi är ju ett litet men tajt team, och vi har verkligen fått jobba effektivt med med SEO-optimering, dvs sökord, som visat sig ha väldigt stor betydelse för marknaden. Även samarbeten har legat i fokus – det är samarbetena som får allting att gå runt!
Soffan: Att på ett snabbt och effektivt sätt planera, påbörja och genomföra kampanjer, tävlingar och uppdrag. Har även fått lära mig hur SEO optimering, online-marknadsföring och kretsloppet runt en hemsida fungerar. Det är ett snabbt tempo som tillåter dig att fritt komma med ideér och förslag. Ett sammansvetsat gäng med öppna armar och mängder av erfarenheter från marknadsföring och sälj är vad man möts av på Rabble.

Är du också sugen på att praktisera hos oss på Rabble? Vi söker praktikanter till HT-15! Hör av dig till oss på jobs@rabble.se med en kort ansökan!

Ladda ner till iPhone Ladda ner till Android Ladda ner till Windows Phone