Mobil sampling i Rabble!

Mobil sampling i Rabble med Anthon Berg

Mobil sampling i Rabble är ett otroligt enkelt sätt att nå till ett brett segment av kunder för att promota just er produkt. Rabble har genomfört många mobilsamplings-kampanjer men ett samarbete som vi är mycket stolta över är ett med Anthon Bergs Fairtrade-choklad som hölls under World Fairtrade Day i våras (2014).

Vi lyckades då att dela ut hela 1200 chokladkakor på 4 timmar. Syftet med samplingen var att Fairtrade Sverige ville uppmärksamma denna dag genom att få så många arbetsplatser som möjligt att ha Fairtrade-märkta produkter i fikarummet.

Kampanjen hade över 11 000 st klick och 1200 hade tagit sig till butiker för att hämta ut en chokladkaka. 40% av chokladkakorna hämtades på Hemköp och 30% hämtades i Stockholm som följdes av Lund och Göteborg strax därefter. Den mobila samplingen blev en succé!

Skärmavbild 2014-09-24 kl. 15.26.47

Som ni ser så är mobil sampling ett mycket effektivt sätt att nå ut till konsumenter för att skapa brand awareness och vi förslår att göra detta i Rabble.

 

Varför mobil sampling i Rabble?

Något som är unikt med Rabble är att det skapar ett köpbeteende i ett tidigt stadie. Tillskillnad från sampling på stan, som inte skapar ett köpbeteende, utan blir mer påtvingat för konsumenten. När en Rabble-användare har sett en produkt som kan hämtas ut gratis på en viss plats så kommer konsumenten till butiken där den går förbi er produkt men också andra produkter av er portfölj. Detta lär konsumenterna vart dem ska hitta produkterna och skapar minnen och associationer till varumärket.

Mobil sampling i Rabble är en aktivering med hög konverteringsgrad på 95-98%, vilket är högre än traditionell sampling. Ett känt problem är att hyllkuponger försvinner från hyllor vilket inte kan hända i Rabble och kupongerna går heller inte att överkonsumera eftersom endast en kupong kan användas per person. Miljön är också en faktor till varför mobil sampling är att föredra. För att boosta en mobil sampling kan vi också erbjuda er pushnotiser till valt segment av våra användare och även möjligheten att synas extra stort på vårt ”mittuppslag” i appen.

Hur går samplingen till?

Mobil sampling med Rabble går till såhär:

1. En kampanj med ett unikt erbjudande såsom gratis produkt, skapas i våran app där ett önskat antal kuponger tas fram för en specifik period samt plats för att hämta produkt.

2. För att få en extra spridning på nyheten om mobil sampling av en produkt så kan vi ordna pushnotiser till Rabble-användarna både geografiskt och demografiskt utvalda.

Efter samplingen

Efter samplingen så tar vi alltid fram en rapport på hur aktiveringen har gått.

Rapporten som tas fram innehåller statistik innefattande hur många produkter som hämtats ut, i vilken stad och i vilken specifik butik som flest produkter har hämtats. Rapporten kan även visa vilken målgrupp (demografiskt) kampanjen har nått. Vi kan även skräddarsy en uppföljningskampanj där kan vi segmentera efter det tidigare beteendet hos målgruppen.

Vill ni köra en sampling i höst klicka här för mer information
eller kontakta accounts@rabble.se!