Mobil marknadföring växer

Mobil marknadsföring öppnar upp nya möjligheter

I en rykande färsk undersökning gjord av Genesis Media har nästan hälften av männen i åldern 16-24 ett program på datorn som sorterar bort reklam på internet och använder sig av en s.k. ”AdBlock”-tjänst. Studien visade dock att det endast är 3-4% som har installerat dessa funktioner i mobilen eller surfplattan. Vi på rabble håller oss ständigt uppdaterad om utvecklingstrenderna kring mobil marknadsföring och ser inga problem med mjukvaror som blockerar reklam. I följande inlägg kommer vi förklara relationen mellan mobil marknadsföring och rabble. Samt varför vi på rabble inte tar skada av att AdBlock-trenden på internet växer.

mobil marknadsföring

Grafik över mobil marknadsföring

Rörligheten och egenval är viktigt

Nu när hösten börjar sitt intåg och semestern har tagit slut är det flera saker som behöver uppdateras. Garderoben behöver fyllas på med varmare kläder och inför skolstarten behövs nytt material. Det blir en omstart för många och för företagen kan hösten betraktas som en betydelsefull tidpunkt för omsättning och marknadsföring. Sajten Adweek drar slutsatsen i den senaste undersökningen att mobil marknadsföring är den mest tidsbesparande och enklaste marknadsförings metoden. Något som all marknadsföring borde sträva efter, tycker vi på rabble. Med rabble kan du enkelt exponera ditt varumärke och/eller ett erbjudande via en plattform som konsumenten själv väljer att besöka.

Även om mobil marknadsföring är tidseffektivt och enkelt räcker det sällan för maximal effekt. Som annonsör måst man även sticka ut från mängden för att bibehålla sin aktualitet hos konsumenten. Rabble strävar efter att ständigt nå ut till en bred publik och har därför byggt upp en gedigen uppsättning erbjudande inom bland annat skönhet, tjänster, kläder och resor som kontinuerligt uppdateras i mobilen. För att sticka ut från mängden har vi anpassat våra erbjudanden så att konsumenten enbart ser kampanjer och rabatter som ligger i närheten. Denna funktion gör att rabbles rabatter aldrig upplevs irrelevanta och överflödiga. En stor fördel med mobil marknadsföring via vår app. I rapporten från Genesis Media förklaras att den negativa attityden kring reklam beror på att reklamen på internet känns just irrelevant och påträngande. Något mobil marknadsföring i Rabble kan råda bot på. 

mobil marknadsföring

Mobil marknadsföring

Egenvalet det bästa med mobil marknadsföring

I en studie uttrycks det att 44% av de som är negativa till reklam på internet, även hade positiv attityd till självvald reklam. Helt enkelt så behövs det en plattform där annonsörer kan samla sina erbjudande och kampanjer för att skapa en god relation med sina konsumenter. Rabble fungerar som en samlingsplats för erbjudanden där konsumenten själv kan välja vilka erbjudanden som hen vill ta del av. Formatet gör alltså att annonser eller erbjudanden via rabble alltid kan betraktas som självvalda och användarvänliga.

Rabble har helt enkelt kompetensen och möjligheten att fungera som en god kanal för mobil marknadsföring, då det lyckas täcka upp för de önskemål på marknadsföring som efterfrågas av konsumenten.
Läs gärna mer här:

Adweek – This Infographic Reveals How Social and Mobile Impact Back-to-School Shoppers

Rabble – Mobil marknadsföring 2015

Resumé – Ännu ett skäl för markndsförare att satsa mobilt

Resumé – 8 av 10 ungdomar jagar prylar via mobilen

Ladda ner till iPhone Ladda ner till Android Ladda ner till Windows Phone