Mobil marknadföring 2015

Om mobil marknadsföring inte fanns i marknadsmixen under 2014, så är det definitivt dags år 2015. Här nedan pratar vi om hur konsumenten numera befinner sig i den mobila sfären och Fabian Wendt, kampanjexpert på Rabble, ger sina bästa tips på mobil marknadsföring 2015. Vi går också in lite närmre på hur vi använder geotargeting för att hjälpa företag att nå ut med sina budskap i mobilen.

Du hittar konsumenten i mobilen

mobil marknadsföring 2015 - rabble

Under 2015 har användandet av mobil och surfplatta vid shoppingtillfället ökat enormt, och desktopanvändandet har minskat drastiskt. Det finns få företag som klarar övergången till mobilt över en natt, utan det krävs ofta omfattande arbete med att optimera sin sajt för att göra den mobilanpassad samtidigt som (kanske) arbetet med en egen app börjar. Att börja bygga en app är, för 99,9% av företagen, dock inte lösningen på några mobila problem. För att kunna upprätthålla och utveckla en app måste du måste ha en enorm användarbas av användare för att sedan kunna hålla dessa aktiva i fler år. Om vi inte ständigt finner värdefullt innehåll i en app så raderar vi den, och ersätter med en roligare.

Rabble har funnits i snart 5 år och därmed blivit ett etablerat namn inom mobil marknadsföring. Appen är ständigt uppdaterad med intressant innehåll för användaren som går in då denne vill konsumera och testa nya saker på ett eller annat sätt. Under en normal månad har vi över 250.000 aktiva användare i appen, som botaniserar bland över 500 erbjudanden för shopping i mobilen.

mobil marknadsföring 2015 chartBilderna är tagna från en mycket intressant infographic om mobilt beteende som du finner här.

 

Geotargeting

Det vi på Rabble arbetar med kallas (med viktiga ord) för geotargeting. Det handlar kort och gott om att nå en målgrupp utifrån geografiska förutsättningar. Vi når konsumenten när budskapet har som störst relevans och nytta.

Med hjälp av positionering (Telefonens GPS) kan vi visa konsumenten de erbjudanden som finns närmast rent geografiskt, och konsumenten kan direkt ta sig till stället och köpa en vara eller tjänst. Vi arbetar också med s.k. automatgenererad geotargeting (pushnotiser) med budskap som kommer automatiskt till konsumentens mobil. Med en pushnotis kan annonsörer maximera sin mobil marknadsföring genom att segmentera information som skickas via pushnotis direkt efter tidigare köpbeteende, var personen befinner sig samt efter ålder eller kön.

mobil marknadsföring 2015

Bra mobil marknadsföring 2015

Genom att låta marknadsföring vara roligt och trevligt bjuder vi in konsumenter till att testa och botanisera bland nya upplevelser, butiker och produkter. Detta gör vår mobila marknadsföring extra populär bland konsumenterna som inspireras, snarare än att störas av reklambudskap. Vi skräddarsyr allt vi gör – hur våra mobila banners i appen syns, vilka som får våra pushnotiser och vem som kan tänkas vara intresserad av våra nyhetsbrev. Allt det här gör vi för att inte tråka ut konsumenten, utan göra våra kunders marknadsföring exklusiv och rolig. Det är därför vi inte accepterar vad som helst i vår app, och i Rabble kan du aldrig hitta ett dåligt erbjudande!

 

3 snabba frågor till Fabian Wendt på Rabble, Project Manager, ”#Nr 1 inom mobil marknadsföring”:

mobil marknadföring 2015 expert

Varför är Rabble bättre än andra mobila marknadsföringskanaler?
Användarna av Rabble har själva valt att ladda ner appen och därmed indirekt valt att exponeras för reklam. Detta eftersom de nu har ett incitament att göra det. Alla vill ju ta del av exklusiva erbjudanden! Användarna går in i appen på sina egna villkor, kanske när man har lite tid över och är därmed extra mottaglig för det som syns i Rabble. Detta skiljer sig ifrån en tidning eller Tv där reklamen mer är ett störningsmoment. Man går dessutom in i Rabble i samband med att man är extra sugen på att konsumera. Så reklam på egna villkor, säger jag. Det är framtiden.

Vad kan man vänta sig av Rabble?
– Utöver en enorm trafik till din verksamhet. Så kan du även vänta dig ett mätbart resultat över det exakta antalet konsumenter som öppnat och läst om din ditt varumärke och även utnyttjat ditt erbjudande. Kunskap som du kan ta med dig i framtiden för att bli ännu bättre. Kunskap skapar framgång!

Tips på ett bra sätt att locka kunder via mobil marknadsföring 2015?
 – Du måste ha någon form av erbjudande. Du måste skapa ett incitament för användaren att ta sig till dit ställe eller prova dina produkter. Fråga dig själv: Vad behöver du själv som konsument för att testa en ny produkt eller gå till en butik du vanligtvis inte besöker?

Vill ni synas mobilt? Nå oss på accounts@rabble.se så fixar vi något just till Er!

Ladda ner till iPhone Ladda ner till Android Ladda ner till Windows Phone