Mobil handel under jul

Ökad mobil handel kräver inte en mobilanpassad hemsida.

Rabble webberbjudanden har under 2012 bevisat att erbjudanden i mobilen fungerar för e-handlare. Cross-device beteendet bland våra användare ökar för varje månad – de hämtar ut en kupong i mobilen som de använder när de genomför ett köp på sin dator. Julen 2012 närmar sig och kommer bli en helt fantastisk tid för försäljning och mobil handel!

Jag vill tipsa om Think with Google. Här kan du hitta häpnadsväckande information om det mobila beteendet i världen. I Sverige kan du bl.a. hitta följande information:

  • 27% har någon gång köpt via sin smartphone i Sverige
  • 44% såg senast en annons via en app
  • 26% har köpt en produkt online efter att ha sökt efter information via en smartphone
  • 47% har besökt hemsidan för ett företag efter att ha sökt efter information via en smartphone

Den mobila handeln i Sverige beräknas i år att omsätta 4,3 miljarder kronor. Redan i September i år var omkring 6 procent av den totala näthandeln gjord via mobila enheter. Hos brittiska e-handlar förväntas 20% av 2012 års julhandel att bestå utav mobil handel. Utöver mobil handel letar svenskarna plats, jämför och researchar med mobilen. Nu är det snart jul, och många kommer genomföra sina första köp i en telefon. Fler och fler kommer använda mobilen till att hitta inspiration till sina julklappsinköp. Vi har tidigare skrivit om hur snabbt det mobila användandet har ökat och inget tyder på att den utvecklingen kommer att förändras. Men häng inte läpp för att ni saknar en mobilanpassad hemsida. Med Rabble kan ni komma åt de mobila konsumenterna och ta dem från mobilen till er hemsida.

Allt talar för att e-handeln kommer göra en fantastisk jul och att fler och fler konsumenter kommer köpa mer julklappar online i år jämfört med tidigare. I en artikel som Metro gjorde i veckan slog de ett slag för att handla julklapparna på nätet efter att ha jämfört priserna på diverse produkter där det visat sig att alla produkter var billigare på nätet än på stan. Svenskarna beräknas i år att köpa julklappar för ca 1711 kr enligt en undersökning gjord av Posten. Det kommer med andra ord köpas julklappar online i Sverige för minst 4,1 miljarder kronor i år.

Är ni intresserade av att synas i Rabble så hör av er till mig. Gustav Kinde – gustav@rabble.se, +46 733 10 32 80.

Rabble mobil annonsering för e-handel - mobil handel