Tips på Mobil Marknadsföring

Mobil marknadsföring för din verksamhet. Här får du tips på mobila strategier från Rabbles experter inom mobil marknadsföring och mobil annonsering.

Marknadsföring är ett luddigt begrepp och mobilerna utvecklas så snabbt att få vet hur man ska dra nytta av dess teknologi. Här tipsar Rabbles experter inom mobil marknadsföring hur du kan lägga upp din mobila strategi.

Vad är det ni vill få ut av mobil marknadsföring och annonsering?

Det är väldigt viktigt likt all annan marknadsföring att man vid mobil annonsering och marknadsföring definierar vad det är man vill uppnå. Frågor att ställa sig är t.ex:

  1. Vem vill du nå?
  2. På vilket sätt vill du nå dem och hur vill du uppfattas?
  3. Vilken räckvidd vill du nå ut till?
  4. Hur kan du driva trafik till din hemsida?
  5. Hur kan du skapa effektiv buzz?
  6. Hur kan du WOW:a mobilanvändarna?
  7. Vad för typ av publicitet vill du få?

Mobil annonsering & mobil marknadsföring

Mobilen som livsviktigt verktyg

Mobiltelefonen är ett av våra viktigaste verktyg. Mobilen är alltid med oss, den är alltid påslagen, den har alltid vibration, pling och signaler och är väldigt personlig. Du kommer kunderna otroligt nära med kommunikation via mobilen och de kan befinna sig i alla möjliga olika miljöer. När du planerar mobila erbjudanden och kampanjer är det viktigt att du förstår hur det mobila användandet ser ut. En mobilskärm är liten så oavsett vad för mobil marknadsföring du gör – gör det avskalat. Inte nog med att det går att visa väldigt limiterad information i en mobilskärm – mobilanvändare är även väldigt otåliga, så en långsam sida i mobilen kan ofta bouncea redan innan informationen dykt upp på skärmen. Din information måste vara lätt att förstå, snabb att ladda och leda till tydlig och snabb call-to-action. Då mobilanvändaren har små och olika skärmstorlekar, diverse olika behov och befinner sig i en extern och skiftande kontext tvingar din mobila närvaro och marknadsföring att inkludera nya och andra funktioner som är viktiga, vilket kan skilja sig helt från din standardnärvaro på webben.

Se pris och gå med

För att sammanfatta vad vi diskuterat ovan kan nämnas att vid skapande av en mobil strategi och mobil marknadsföring och annonsering bör den externa kontexten och omgivningen tas i bejakan. Vad en användare vill ta reda på med mobilen på ett kafé kan skilja sig helt mot vad den vill veta hemma vid skrivbordet eller i soffan. Hur vill du nå ut till dina kunder och framtida konsumenter? Vad vill du få ut av din mobila närvaro och hur kan du maximera din mobila marknadsföring? Vill ni veta mer tveka inte att höra av dig till oss.