Marknadsförare planerar öka sitt mobila fokus

Nya glada nyheter i mobilens värld! Kompromissa inte med den mobila marknadsföringen

Den mobila revolutionen. Rabble har sedan starten jobbat motströms, likt vi nämnt tidigare. Inte mot strömmen av den tekniska och samhälleliga utvecklingen men mot en relativ allmän uppfattning av vad samhället accepterar som mognad och ”rätt i tiden”.

Vår käre vän Google har släppt nya härliga nyheter och prognoser för 2013 och som vanligt de senaste åren så kommer det vara mer mobilt även under 2013 (så klart). Bland annat planerar 87% av marknadsförare i en undersökning att öka fokus på mobilt under 2013, och tro på kraften i mobilen är snabbt växande starkare.

Enligt Googles undersökning planerar marknadsförare att bredda sin mix av mobila strategier under nästa år:

  • 52% planerar att skapa en mobil- eller tablett- optimerad webbplats
  • 48% planerar att öka engagemanget i mobil annonsering
  • 41% hoppas kunna utveckla en mobil app
  • 39% planerar att marknadsföra en mobil app

 

Variabler relaterade till mobilappar som marknadsförare säger betyder mest för dem (photo: http://analytics.blogspot.se/2012/11/mobile-analytics-ga-clickz-research.html)

(Photo: http://analytics.blogspot.se/2012/11/mobile-analytics-ga-clickz-research.html)

Det finns få saker som glädjer oss så mycket som de goda prognoserna om hur mobilt kommer att förändras och ta över allt mer av trafiken till all webbens trafik.

Nedan hittar du ännu en härlig bild från RocketFuel med trevlig statistik relaterat till det härliga uttrycket SoLoMo (Social, Local; Mobile) och är ett uttryck som refererar till en mer rörlig version av lokala poster på sökmotorers resultatsidor. SoLoMo är en följd av den växande populariteten för smartphones, och ger större lokal precision på sökmotorernas resultatsidor än vad du hade fått via en dator. Detta är självklart statstik som vi älskar att grotta ner oss i. Med våra mobila erbjudanden är vi en starkt bidragande orsak till statistiken över att mobil handel och mobil kommers i Sverige har skjutit i höjden de senaste åren.

SoLoMo

(Photo: http://rocketfuel.com/images/uploads/newsroom/SoLoMo.jpg)