Lär dig sminka ögonen – vi guidar dig till en lyckad sotning

En snygg sotning kan ge de allra flesta outfits ett lyft och förhöjer festlooken rejält. Men att sminka ögonen upplevs av många som svårt och slutar ofta med att det ser ut som man varit i slagsmål och vaknat upp med en blåtira. Inte jättekul med andra ord. Den perfekta sminkningen är inte helt enkel att få till, men som man brukar säga, övning ger färdighet! Vi ger dig våra bästa tips för att lyckas med att sminka ögonen med framgång och få fram den där sotningen du vill ha.

Sminka ögonen

1. Börja med att applicera en svart ögonskugga över hela ögonlocket. Det är oftast enklare att lyckas med sotningen om du väljer en skugga med lite skimmer i. Den är lättare att tona ut för att få ett fint och mjukt resultat. En matt skugga är svårare att få jämn och ger ett hårdare intryck. Se till att inte gå högre än just själva locket och applicera med en ganska platt pensel.

2. Nu är det dags att tona ut den svarta skuggan. Använd en mjuk och fluffig pensel och fokusera främst på ögonlockets yttre del. Gå upp mot globlinjen och sudda ut de skarpa kanterna. En brun eller beige skugga kan hjälpa till med toningen då det passar bra ihop med det svarta och skapar ett mjukare uttryck.

3. Applicera en svart kajal under ögat i vattenlinjen för en intensivare blick.

4. Applicera en liten mängd svart skugga under den nedre fransraden med en pensel och tona ut den. Sudda tills kajalen och skuggan smälter ihop på ett snyggt sätt.

5. För en piggare och klarare blick kan du välja att applicera en guldskimrande skugga i ögonvrån och sudda ut den en bit på nedre fransraden.

6. Avsluta med lösfransar eller rikligt med mascara. Böj gärna fransarna innan du målar på mascaran för en öppnare blick. Läs gärna vårt stora mascaratest för att hitta den bästa mascaran för just dig!

VOILÁ!

Tips på paletter för att lyckas med att sminka ögonen

Sminka ögonen med paletter
Isadora Eyshadow Palette 56 Smoky Eyes / Maybelline The Nudes Palette / Sleek Makeup i-Divine Palette Au Naturel


Samtliga skuggor och många fler finns hos Fyndiq. Köp dem billigare med rabattkoder från Rabble!