Tre tips för att komma igång med mobil marknadsföring 2014

Vi ger våra tre allra bästa tips för att komma igång med mobil marknadsföring redan under 2014.

1. Tänk mobilt från början
Om du vill vara i framkant så bör du börja tänka mobilt redan idag. Din budget bör inte upptas av omodern marknadsföring som print och direktreklam. Vet du varför? 95% av mottagarna slänger reklamen som dimper ner i brevlådan. Via mobilen når du istället konsumenten i rätt tid var denne än befinner sig, och betalar bara för de som tar del av ditt budskap. Mobil marknadsföring innebär att du slipper onödiga kostnader för både layout, papper och distribution.

2. Starta en mobil kampanj
97% av alla företag har ingen trogen användarbas mobilt, kanske p.g.a. att man inte prioriterat mobil marknadsföring. För att kunna nå ett större antal konsumenter måste företagen använda sig av en tjänst som redan byggt upp en stor användarbas under flera år med återkommande, trogna användare. Rabble är experter på mobil marknadsföring och är sveriges största tjänst för mobila erbjudanden. Med ett bra utformat erbjudande kan man enkelt starta en mobil kampanj och komma igång med mobil marknadsföring. 

mobila annonser mobilannonsering

3. Erbjud något BRA via mobilen
Du vill ha nya och många kunder med mobil marknadsföring, eller hur? Det funkar inte att locka nya kunder med en nischad rabatt som ger 10% på stekspadar eller strumpor. Tänk brett – ju bättre och bredare erbjudande, desto bättre utfall. Dessutom lär du konsumenten att vänja sig vid att gå till din butik istället för den butik som konsumenten vanligtvis besöker för att handla. Det ger en långvarig relation som är värdefull.

Exempel på ett sämre erbjudande: ”10% på valfri stekspade”
Utfall: 10% är för liten procent för att agera och besöka en ny butik. Stekspadar är för nischat, det passar endast dem som verkligen är ute efter en ny stekspade. Resultatet blir få sålda stekspadar och få nya (återkommande) kunder. Nischade erbjudanden funkar dock om produkten är välkänd och rabattsatsen hög.

Exempel på ett bättre erbjudande: ”25% på valfri vara”
Utfall: 25% är ett incitament för att gå till en ny butik för att det ändå är ett schysst erbjudande. Man kan tänka sig att kolla runt lite för att se om det finns något trevligt. Konsumenten köper något denne vill ha, är nöjd för rabatten och återkommer.

3. Kombinera din mobila kampanj med annan mobil marknadsföring
Din mobila kampanj går förhoppningsvis bra om du har ett bra erbjudande, men det finns flera vägar för att nå ut till ännu fler med din mobila kampanj. Här är två av de mest effektiva:

– Pushnotiser: Rabble kan skicka ut s.k. pushnotiser för att aktivera användare – de får ditt budskap på sin skärm var de än befinner sig. Stort exponeringsvärde i denna typ av mobil marknadsföring

– Nyhetsbrev: Rabble kan skräddarsy ett nyhetsbrev/utskick till ett bestämt antal användare som drar igång din mobilkampanj ytterligare.

mobil marknadsföring med rubbleHundratals kunder väljer mobil marknadsföring framför exempelvis print och flyers – vi ville ha svart på vitt varför. Kunderna fick skriva ner 3 ord som motiverade varför de valde att synas i rabble. Resultatet blev precis det vi hoppades på. Våra företagskunder tycker att rabble är effektiv mobil marknadsföring som genererar kunder, samtidigt som det är en smart och enkel tjänst att ansluta sig till. Andra associationer som dök upp var bland annat flexibelt, varumärkesbyggande, bekvämt och mätbart. Kul! 

Kontakta oss på info@rabble.se för mer information om mobil marknadsföring och hur du kan synas med ett erbjudande hos oss.