Köp löparskor online till sommarens löpning!

Den ultimata tidpunkten att börja löpträna är snart här – solen skiner, temperaturen stiger och dagarna blir längre. Trots detta är det många av oss som har svårt att hålla motivationen uppe och fortsätta med regelbunden träning. Vi på Rabble har listat allt du behöver för att komma igång med din löpträning både avseende kost, upplägg, träning och var du kan finna utrustning som pulsklockor och löparskor online!

Löpträning

Sommaren är den ultimata tidpunkten för löpträning, men det finns vissa saker att tänka på. Ta del av Rabbles tips nedan och köp ett par nya löparskor online och bli en bättre löpare!

Sätt upp mål och delmål

För att faktiskt ge dig ut i löparspåret när en drink i kvällssolen lockar mer, krävs det att du är disciplinerad och lyckas hålla motivationen på topp. Ett stort mål med mindre delmål kan vara en bra hjälp på traven. Kanske drömmer du om att springa höstens Lidingölopp på under timmen, att kapa en minut på standardrundan eller att slå personbästa på Coopertestet? Att sätta upp milstolpar likt dessa att hela tiden sträva mot kommer garanterat bli en morot och få dig att vilja ut i spåret och svettas!

Anmäl dig till ett lopp

Att ha ett specifikt tillfälle att träna inför är även det en rejäl motivationshöjare. Utbudet av olika lopp är i dagsläget enormt, oavsett var du befinner dig. Anmäl dig till ett lopp i Sverige eller kanske till och med till ett lopp utomlands och slå ihop det med en semestervecka så ska du se att du kommer träna inför det. För loppet kommer du betala i förväg, och inte vill du kasta pengar i sjön?

Planera din träning

Många hävdar att de inte har tid till att träna. Jobbet kräver övertid, barnen ska hämtas på förskola, kvällens middagar ska handlas och maten ska lagas. Sätt dig ned med din almanacka och planera in dina träningspass som vilket annat möte som helst. När du väl har det svart på vitt att du ska träna är det mycket svårare att hoppa över ett pass. Sedan är träning ett lika viktigt inslag i ditt liv som dina andra möten och det kommer ge dig mer energi till att utföra veckans andra måsten.

Skaffa en träningskompis

Glöm devisen ”ensam är stark”. Att träna tillsammans med en vän för med sig många fördelar:

  1. Du planerar träningen i förväg. Ska du träna tillsammans med en kompis krävs det att era scheman synkas och alltså planeras passen in.
  2. Träningen blir av. Med en träningsdate som krävt planering och eventuellt omdirigeringar i din kompis schema är det mycket svårare att banga ur. För inte vill väl någon svika sin vän?
  3. Du tränar hårdare. Enligt studier tar du ut dig mer om du tränar tillsammans med någon. Är personen i fråga dessutom snabbare än du själv kommer du bli sporrad att hänga på i dennes tempo och träningen ger därmed bättre resultat.
  4. Träningen blir roligare. Se till att din träningskompis sprider bra energi och får dig på bra humör. Det kommer få dig att längta till nästa träningspass och endorfinerna kommer spruta!
  5. Du får mer tid över. Att träna tillsammans med en kompis är lite som att slå två flugor i en smäll. Du genomför ditt träningspass samtidigt som du får kvalitetstid med din vän. Så skippa fikadaten och snör på er löparskorna istället!

Optimera din träning

När motivationen för att löpträna väl sitter på plats, vilket är en förutsättning för att du ska kunna utvecklas, finns det en mängd saker att tänka på för att göra din träning så rolig och utvecklande som möjligt. Du har hört det förr, men vi säger det igen – kosten är A och O för att göra framsteg med din träning!

Ät rätt – och tillräckligt!

För att kunna tillgodogöra dig den träning du genomför krävs det att du äter därefter. Vid både styrke- och konditionsträning sker en muskelnedbrytning. För att nedbrytningen ska avta och musklerna istället byggas upp behöver du få i dig tillräckligt med näring och energi. Direkt efter avslutat träningspass spelar proteiner en viktig roll, de fungerar som byggstenar och ger dina muskler det de behöver. Inom 30 minuter bör du få i dig ett återhämtningsmål bestående av protein tillsammans med snabba kolhydrater för att påskynda återhämtningen och muskeluppbyggnad. Testa gärna vår goda och näringsrika smoothie!

 

Nyttig smoothie

Pulsklocka och löparskor online

Idag kan utbudet av träningsrelaterade produkter tyckas vara en enda djungel. Nya produkter som dyker upp var och varannan dag uppfattas av många som onödiga, vilka menar att man klarar sig bra på det man redan har. Faktum är att många produkter kan ge dig en skjuts i rätt riktning oavsett om din strävan är att bli en bättre löpare eller att bara underhålla din kondition.

Den utan tvekan viktigaste investeringen är ett par ordentliga löparskor. För att undvika skador är det en nödvändighet med skor anpassade för just dig och dina fötter med rejäl dämpning. Vi har samlat bra erbjudanden till dig för att du ska kunna köpa billiga löparskor online från Footway. Där hittar du bland annat Nike löparskor och flera andra populära varumärken som Asics, Adidas, Reebok och Skechers.

Köp billiga löparskor online

Köp löparskor online hos Footway

Är ditt mål att utvecklas till en snabbare löpare är ett bra knep att under dina träningspass hålla koll på klockan för att se att du håller tempot uppe och för att kunna pressa dig ytterligare för att slå föregående pass tid. I detta fall är en pulsklocka en bra investering. Med den kan du se din maxpuls, vilopuls samt pulsen du har under ansträngning vilket gör det möjligt för dig att ta din löpning till en ny nivå. Det finns ett oändligt utbud av olika modeller, utforska själv och handla den pulsklocka som passar just dig. Vi rekommenderar dig att testa en Garmin pulsklocka eller en från Polar. Ta del av våra erbjudanden på pulsklockor från Fyndiq och skaffa din utrustning till förmånligare pris.

Billiga pulsklockor och löparskor online

Samtliga klockor hittar du hos Fyndiq.

Sätt igång!

Nu finns det inte längre några ursäkter att inte ge dig ut i löparspåret. Införskaffa ett par löparskor online, avsätt en halvtimme för en springtur, mixa din smoothie och ge dig ut! Önskar du ytterligare vägledning för att utvecklas till en bättre löpare rekommenderas du att ta del av något färdigt träningsprogram som kommer hjälpa dig på rätt spår!