Hitta rätt jeans för just din kroppstyp

Att hitta jeans som både är bekväma, snygga och framhäver dina former på bästa sätt är en hel vetenskap. Att dessutom följa med i säsongens trender gör det hela ännu svårare. Listan på olika modeller kan göras lång med raka, höga, låga, utsvängda, baggy, boyfriend, skinny och många, många fler. Vi har försökt skapa lite rätsida i denna djungel, så läs vår guide nedan för att hitta de optimala jeansen för just din kroppstyp!

Kroppstyp

Alla ser vi olika ut och har olika kroppsdelar som vi vill framhäva. Vi har olika förutsättningar och ibland kan det kännas hopplöst att hitta de där perfekt sittande jeansen. Att stå där i provrummen och kränga av och på med högar av byxor känns ofta inte speciellt roande, men vi lovar – det finns jeans åt alla! Med denna vetskap är det möjligt att i fortsättningen handla dina jeans online på smidigt sätt.

Jeans online

Rak

Personer med en rak kroppsform har ofta smala höfter och en mindre definierad midja och rumpa. De allra flesta jeansmodeller passar bra på dig med en rak kroppstyp. Det som kanske klär allra bäst är låga till medelhöga modeller med fickor och detaljer runt höfterna och rumpan för att skapa en illusion av mer former runt dessa partier.

Timglasformad

Kännetecknen för en timglasfigur är en smalare midja och lite fylligare lår, rumpa och byst. Jeans med raka ben skapar en förlängande känsla av dina ben och ger en balanserad form. Du med timglasfigur passar dessutom bra i bootcut jeans!

Äppelformad

Utmärkande för äppelformade kroppar är smalare ben och rumpa, men lite fylligare runt midjan och höfterna. Du med en äppelformad kropp klär bra i raka jeans som framhäver dina ben på ett snyggt sätt. Välj med fördel en modell som har en medelhög midja för en bekväm känsla runt höfterna.

Päronformad

Personer med päronformade kroppar har ofta en smalare midja och bredare höfter, lår och rumpa. Du med denna kroppstyp passar utmärkt i ett par high waisted jeans som slimmar åt runt midjan samtidigt som de framhäver rumpan. Jeans med raka ben fungerar bra, men även bootcut modeller som i och med dess utsvängda ben ger figuren en bra balans.

Morotsformad

Morotsformade kroppar har ofta smala ben, rumpa och höfter, men lite bredare axlar. Känner du igen dig här klär du väldigt bra i jeans med hög midja då de hjälper till att dra in magen och samtidigt framhäva rumpan. Med fickor och detaljer på rumpan och höfterna kan du om du önskar få ett kurvigare intryck.

Snygga, billiga jeans online till alla

När du väl fått rätsida på vilken kroppstyp du har och vet vilken jeansmodell du är ute efter är det dags att skaffa dina byxor. Huruvida du väljer att handla ute i butik eller köper dina jeans online är helt upp till dig själv, men ta gärna en titt på aktuella rabattkoder från Zalando innan du eventuellt lägger en beställning!

Bootcut jeans

High waist jeansStraight leg jeans

På samtliga bilder visas jeans från Zalando