Jämför kreditkort

När du ska skaffa ett kreditkort och jämföra olika kreditkort finns det en rad saker att tänka på. Läs vår guide nedan!

Jämför kreditkort och hitta rätt

När du ska jämföra kreditkort kan du följa våra korta steg så du vet vad du ska leta efter. Det som kännetecknar ett bra kreditkort är att de har försäkring, en bra årsavgift – i bästa fall gratis, bra kundservice och cash back på dina köp (pengar tillbaka rätt in i plånboken). När du jämför kreditkort är det absolut viktigaste att se till nyttan – vad får jag för förmåner med kortet som jag sannolikt kommer att använda?

Vad ska jag leta efter om jag vill ha ett bra kreditkort?

  • Låg årsavgift i relation till vad du faktiskt får ut av kortet.
  • Bra reseförsäkring och andra försäkringar. Reseförsäkringen gäller när du bokat med kreditkortet. Många kort har ersättning vid försenat bagage. Hur mycket pengar respektive kort ersätter är olika, men det brukar vara upp till några tusenlappar. Här kan du läsa mer om reseförsäkringar.
  • Bra kundtjänst som går att kontakta enkelt. Dygnet-runt service via telefon eller mail. Detta är dock få kort som erbjuder idag. De företag som du kände till redan innan du läste på om kreditkort är sannolikt de största, och brukar således ha bäst kundservice-tillgänglighet.
  • Räntan är såklart viktig, men behöver inte vara det viktigaste. Det kan finnas anledning att välja kort med högre ränta men som erbjuder lägre årsavgift, då många kreditkortsföretag endast drar ränta på det obetalda beloppet varje månad.
  • Bonus och cash back är en viktig aspekt av kreditkortets egenskaper. Ofta kan du få återbäring på dina köp eller poäng som du samlar genom att handla inom vissa segment eller utvalda kedjor.
  • Extra kort till dina familjemedlemmar. De allra flesta kreditkort erbjuder möjligheten till extrakort men vanligtvis tas betalt för tjänsten. Dock kan du spara pengar på att ha ett kreditkort med extrakort kopplat till själva huvudkortet, istället för att samtliga i familjen ska betala för varsitt.

 

Topp 3 kreditkort just nu på Rabble.se
Bank Norwegian
Ikano Bank
ICA Banken

Läs mer och jämför olika kreditkort i vår Kortguide

 

jämför kreditkort