Intelligent Sampling

Hur jobbar ditt företag med samplings? Andra namn för samplings kan vara gratisprov, varuprov, demoex eller demonstrationsexemplar. Vanligtvis ser du det på stan eller i en butik. Kunderna blir bjudna på något med förhoppningen att köpa varan för att det var så gott eller att t.ex. högtalarsystemet hade så bra ljud. Detta är ett riktigt bra sätt att sälja på – kunderna får röra vid produkten eller smaka den. En relevant fråga här är: Hur mäter ni framgången av en sampling? Hur vet ni att t.ex. en kampanj på 50.000 varuprover som ges ut på stan har någon effekt? Inom all marknadsföring är det vitalt att veta hur en kampanj går, och då är det viktigt att kunna mäta kampanjen i syfte att dra beslut om kampanjens framgång.

 

Sampling måste bli mer intelligent. Särskilt idag när allt går mot att bli mer digitalt. Digitalt = mätbart. Intelligent sampling är möjligheten att förstå hur bra eller dåligt en samplingskampanj har gått. Det bör vara självklart att mäta resultatet av en kampanj där 50.000 produkter givits ut gratis. Detta är en stor kostnad. Så hur kan en kampanj med varuprover genomföras på ett intelligent sätt? Vi erbjuder möjligheten till intelligent sampling – möjligheten att följa upp samplingskampanjer in i minsta detalj. Hur många har sett erbjudandet utan att intresseras av det? Vem tog emot erbjudandet? Vilken typ av andra produkter och erbjudanden intresseras den personen av?

 

Är ni intresserade av att vara bland de första i Sverige med intelligent sampling? Kontakta oss på +46 (0)8 410 04 042 eller info@rabble.se så hör vi av oss och bokar in ett av höstens mest intressanta möten.