Så lunchar Stockholmarna

Infographic: Så lunchar Stockholmarna – Statistik från Lunchveckan.

Nedan finns den undersökning som Tv4 Nyhetsmorgon och Metro fick ta del av och berättade om i morse.

Under vecka 8 genomfördes Lunchveckan i Rabble med över 60 restauranger som lockade nya kunder via digital lokal annonsering i Stockholm. Antalet använda kuponger var smått otroligt, även i vad många skulle kalla den mobila åldern.

Det var mycket stor aktivitet i appen under Lunchveckan, med massor av mobila kuponger uthämtade, vilket gjorde oss nyfikna. Vilket var det mest populära stället? Hur såg demografin ut? Rusade trafiken upp? Vart var det mest trafik? Vilket erbjudande klickade flest på och vilket erbjudande hämtades ut mest? Hur stod sig de små och enskilda aktörerna mot de stora aktörerna så som Burger King och Subway? Ta del av allt detta i infografiken nedan:

 

Lunchveckan i Rabble Infographic

Vi kunde tydligt se att trafiken i appen ökade runt klockan 11 då många kikade efter vilka luncherbjudanden som fanns tillgängliga i deras närområde. En timma senare tog majoriteten av Stockholmarna sin punktliga lunch Kl 12.00. Detta kan sammanfattas med att Stockholmarna är som mest påverkbara för vart de ska luncha en timma innan de ska äta. Det visade sig även att rabatten i sig inte var lika betydande i valet av restaurang som kategori och närhet var.

När Stockholmarna blir exponerade för luncherbjudanden väljer mer än var fjärde person Fast Food när de besöker en lunchrestaurang. Dock om vi väljer att klumpa ihop de asiatiska köken Sushi, Thai, Indiskt och Japanskt så stod det för 35% av alla uthämtningar. Det stod även klart att Stockholmaren unnar sig att gå ut och äta i slutet av veckan då Torsdag och Fredag var de mest populära dagarna.

Slutligen Tack till alla som passade på att nyttja något av alla luncherbjudanden som fanns med i Rabble med en mobil kupong. Vi vill även tacka alla restauranger som deltog under lunchveckan i Rabble och som visade att m-handel är nästa steg även för lunchförsäljning när det gäller att locka nya kunder med mobil marknadsföring.

Ladda ner till iPhone Ladda ner till Android Ladda ner till Windows Phone