Hur du hittar billiga paketresor på nätet

Alla vill iväg någon gång under året och alla förtjänar att få åka iväg ibland. Tänk på det ett par sekunder, man jobbar hela året ut och har endast några veckors betald semester, förtjänar man då inte att få åka iväg och njuta av lite ledighet och kanske lite sol och värme?

Det är klart man gör!

Det kan dock vara oerhört dyrt att åka utomlands, speciellt när det gäller paketresor som exempelvis charter eller weekend-resor. Därför skulle vi vilja ägna en stund åt att hjälpa dig hitta billiga paketresor. Du vet, de där gömda juvelerna under de grå stenarna? Låt oss ta en titt på hur du kan hitta billiga paketresor på nätet!

Hitta billiga paketresor

Definiera din version av “billigt”

Först och främst måste vi definiera din version av billigt i och med att det är ett sådant relativt uttryck beroende på parterna involverade och villkoren runt omkring.

Så ta en funderare:

”Vad tycker jag är billigt för en 2-veckors resa till Mallorca i Maj månad?”

När du har kommit fram till ett ungefärligt pris och smärtgräns gällande maxpriset så kan vi gå vidare med hur du analyserar marknaden för att hitta den bästa paketresan för den bästa prislappen.

Analysera marknaden

Okej, så nu när du har kommit på vad du anser vara billigt, låt oss ta en titt på hur man analyserar marknaden och vart man skall söka efter resor för att kunna hitta den billigast möjliga, som är av värde såklart.

Först och främst så måste vi se över vilken säsong ni vill åka iväg och vart destinationen är. En generell regel man brukar kunna hålla sig till är att under högsäsonger i ett land så brukar resor och paketresor vara dyrare just för att efterfrågan på resor ökar, vilket driver upp priserna.

Så det viktiga är att man jämför resor med varandra under respektive säsong och destination då det påverkar väldigt mycket. Exempelvis så kan en paketresa till Grekland i juni vara dyrare än en paketresa till Turkiet i samma månad. En weekend-resa till Berlin kan exempelvis vara billigare i september än i juli då vädret är annorlunda.

Några allmänna tips för att hitta billiga paketresor

  • Leta resor på hemsidor som samlar resor från de mest attraktiva resebolagen, vare sig det handlar om flyg+hotell eller charterresor. Några av de populäraste hemsidorna som jobbar med detta är MrJet, Travellink, Expedia, SAS, Momondo och många fler.

  • Jämför priserna mellan de olika resebolagen som reser dit ni vill åka. Om ni verkligen vill hitta billiga paketresor så använd sökfunktionen på de olika hemsidorna och gör liknande sökningar för att få upp relativt lika resor och jämför värdet och priset på dem.

  • Prata med andra människor, både de som vet någonting om paketresornas priser och de som inte är så insatta i det hela. På det här sättet så får du perspektiv både från människor som vet en del om hur billig en resa ska vara till en viss destination och de som bara har en åsikt om vad en billig resa är för dem.