Tips inför sommarens grillfest

Sommaren knackar på dörren och suget efter att spendera långa stunder i den ljumma sommarnatten ökar. Grillat, fruktiga drinkar, härlig musik och gott sällskap känns nästan synonymt med sommarkvällar och något vi under det långa vinterhalvåret längtar efter. Men hur ser den ultimata kvällen egentligen ut och vad krävs för att arrangera en lyckad grillfest? Rabble vet! Vi listar våra 5 bästa tips för att naila kvällen!

Grillen

Festens måste nummer 1 är självklart grillen. Doften från grillat kommer definitivt få magarna att kurra och ge gästerna en riktig sommarkänsla. Hur du bor kan bli avgörande för om du grillar på en gasol-, kol- eller elgrill. Det finns alltså en lösning för alla hem och ingen anledning att lägga grillvantarna på hyllan!

Sittplatser

Se till att dina gäster har någonstans att sitta. Att stå upp när man minglar eller dansar hör förstås till, men under en lång kväll där middag serveras är det en fördel om alla har någonstans att sitta.

Dekoration

För att höja helhetskänslan och rama in din grillfest är detaljerna viktiga. Satsa på utomhusbelysning, girlanger, en fin dukning och ballonger. Framåt småtimmarna är det mysigt att kunna tända levande ljus och ljuslyktor, så se till att förbereda även för det.

Musik

Stämningshöjare deluxe! Du kan enkelt skapa önskad stämning på din grillfest genom den musik du väljer att spela. Att spela några riktiga sommarklassiker brukar dock vara riktigt uppskattat, så släng gärna in några sådana emellanåt. Känner du inte riktigt att musik är ditt kall är ett hett tips att utforska de färdiga spellistorna på Spotify – där finns någonting för alla tillfällen!

Mat och dryck

Med grillen som redskap är det svårt att misslyckas med maten. Men lägg gärna lite extra tid på förberedelserna av middagen och låt den bli festens huvudnummer. Ta gärna del av Mitt Köks recept för en lyckad grillfest och imponera på gästerna med perfekt grillade hamburgare, hemgjord barbequesås och egna pommes.

Glöm inte bort drycken som också spelar en viktig roll under kvällen. Skaka ihop en somrig fördrink eller servera ett glas bubbel – men glöm inte bort de alkoholfria alternativen!

Hemgjorda hamburgare

Imponera på dina gäster med hemgjorda hamburgare. Du hittar alla grillar och grilltillbehör hos Fyndiq.

Följer du ovanstående tips kommer du absolut få en lyckad kväll med nöjda, glada och mätta gäster. Sparka igång sommaren med en riktig grillfest med nära och kära och njut av möjligheten att umgås utomhus när det äntligen går!