Fördelar med kreditkort som du inte visste fanns

Kreditkort har en rad fördelar och förmåner som du kanske inte visste om. Vi berättar om några av de bästa fördelarna med att skaffa ett kreditkort nedan!

Reseförsäkringar

De allra flesta har reseförsäkring som gäller om du t.ex. bokar en resa med ditt kort och blir sjuk under resan eller om ditt flyg är försenat. Då kan du få tillbaka en del av resevärdet som kan bli flera tusenlappar om du åker till exempelvis USA eller Australien.

De fördelar och förmåner du får med olika kreditkort bör du ha i åtanke då du väljer kort. Även om årsavgiften på några kort är lite högre så kan du spara mer pengar genom att välja ett sådant kort om du vet att du t.ex. har en resa inplanerad under året. Om det ingår reseförsäkring så kostar själva försäkringen inget extra, men kan vara en del av den eventuella årsavgiften som tas ut av kreditkortsutgivaren. Om du betalar din resa med t.ex. Bank Norwegian Kreditkort så ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd. Försäkringen ingår och gäller när du har betalat minst 75% av resekostnaderna med kortet. Reseförsäkringen gäller vid förseningar, bagageförseningar, olycksfall och om du betalat din resa med kortet får du även avbeställningsskydd.kreditkort reseförsäkring

Bonussystem och pengar tillbaka

Många kreditkort har ett bonussystem som ger dig bonus på alla dina köp du gör online eller i butik. Du kanske har hört talas om SAS Eurobonus och Bank Norwegians bonussystem? Det är två av svenskarnas favoritkort att samla poäng via. Det funkar så att du får poäng på alla köp man gör och därefter kan du använda poängen för att shoppa vissa varor eller handla resor. Vissa ger dig cash back vilket innebär direkt återbäring på ditt köp, alltså pengar direkt i fickan om du handlar med kreditkortet.

 

Tips på kort med bra poängsystem och reseförsäkringar

  • Bank Norwegian – Du får poäng på dina köp i form av CashPoints. Dessa poäng kan du köpa flygresor för. Du får 1% av köpesumman på alla dina köp du gör och när du köper flygbiljetter får du upp till 20% av biljettpriset i CashPoints. Reseförsäkring ingår.
  • Re:member More – Återbäring på varje köp. Du får 1% i cashback på allt du handlar samt ett resepaket med åtta reseförsäkringar som ingår i kortet. Tre övriga försäkringar ingår också: Prisgaranti, Köpskydd samt Skydd vid ID-stöld.
  • Ikano Bank – Varje månad får du rabatt i en hel bransch du shoppar från. Det kan vara t.ex. 10% rabatt på alla kläder och skor eller 5% rabatt på flygresor. Du får utöver det restaurang- och bensinstationsrabatt, hyrbilsrabatt och rabatt på kryssningar. Gratis reseförsäkring ingår.

    Läs mer om olika kreditkort i Kortguiden
Kreditkort bonus