Drömmen om N.Y.C – och bo på lyxigt hotell!

 

hotelsNyligen var jag på Rhodos med min sambo och vår son Johannes. Han är ett halvår gammal och det var första resan för honom så långt bort. Det hotell vi bodde på var barnvänligt och otroligt fint. Servicen var hög och vi kände oss som hemma direkt när vi anlänt till vårt hotell efter en lång dag av flyg, buss och väntan.

Det kändes fantastiskt. En vecka i varma Rhodos utan att behöva kliva utanför hotellets dörrar typ. Allt fanns där – stora pooler, barnpooler, inomhuspool, gym, barer, restauranger, spa, skönhetssalonger, affärer, lekplatser för barn… Ja, you name it – det fanns. Jag stod där i kön till receptionen för att hämta ut vår rumsnyckel. Runt mig sprang alla barn och lekte och föräldrarna var sådär härligt semesteravslappnade. Glada, spontana och tålmodiga mot sina barn. Det var semester och inget kunde förstöra för oss Svenssons som flugit ner på charter en vecka för att bo på hotell.

Och bra, det blev det. Semesterveckan nere på Rhodos var fantastisk. Långa, soliga dagar och vi njöt tillsammans på vår första lilla familjesemester. Nu när jag är hemma igen ser jag tillbaka på bilderna från Rhodos och blir riktigt glad. Jag älskar att resa och hur skönt är det inte att man kan fortsätta göra sånt även fast man fått barn.

”Kommer du inte ångra att du inte reste mer?” frågade folk mig under graviditeten. Men ack så fel ni hade. Resa går, med eller utan barn. Det finns så otroligt mycket möjligheter idag på hotell runtom i världen. Och någon tågluffar-månad nere i Asien är jag ändå inte riktigt sugen på, ifall det var något sånt de menade.
Nej, resa går. Med eller utan barn. Men visst finns det annat som blir svårare när man är fler, ekonomin tillexempel. Jag satt och drömde mig bort till en storstad igårkväll och kunde inte låta bli att googla lite bilder på New York. Gud, så häftigt att åka dit. Men gud, så dyrt.

Att resa till New York har nog alltid varit en liten dröm som legat inne i mitt hjärta. Men som jag aldrig gjort. Att strosa runt på stora gator, se skyskrapor, ta en joggingtur i Central Park och dricka morgonkaffe bland stressade och förbipasserande New York-bor. Vilken dröm. En stad som aldrig riktigt sover.

När jag satt där och klickade runt på alla fina hotell i New York så klingade en liten klocka till i huvudet på mig. ”Hade inte Rabble något…”
”Jo men det hade de väl..” och så klickade jag mig in på Rabble och förstod vad min hjärna försökte koppla till. Rabble har ett sånt där jobbigt passande sommarerbjudande med 10% på hotels.com. På hotels.com finns det sjukt snygga hotell mitt i centrala New York och mitt hjärta slog ett par extra slag när jag tänkte tanken ”Ska jag!”

På hotels.com finns det så otroligt många hotell att välja på i New York. Om jag får välja fritt vill jag bo centralt och exklusivt. Mina två favorithotell blir ”The Manhattan at Times Square Hotel” och ”Grand Hyatt New York”
Designen på detta hotell är helt fantastisk och hotellrummen har den där amerikanska känslan som man får i Hollywood-filmer..

Tänk att åka ner en vecka, eller kanske bara en weekend till New York i sommar. Med barnvagnen i händerna och sambon bredvid. Vilken lycka! Det tog en stund innan jag kunde sluta drömma och jag har fortfarande inte släppt tanken. Kanske ska man överraska med en weekend? Vi får se…

/Cornelia – Bloggar på http://cutelittlethings.se

 

Vi tackar Cornelia för gästinlägget och tipsar er om att kolla in erbjudandet som ger dig 10% på Hotels.com