Digital marknadsföring och interaktion

Skapa en kultur med digital marknadsföring

Rolig marknadsföring är alltid populärt. Men för att bygga en underhållande marknadsföring krävs ordentliga verktyg och kunskap för att möjliggöra en bra reklam. I inlägget tittar jag närmare på hur den digitala marknadsföringen kan användas för att skapa framgångsrika kampanjer.

Enligt Internetworld är digital marknadsföring ett attraktivt sätt att interagera med publiken i sin kampanj. Digitala kanaler såsom sociala medier är en självklar del i marknadsföringen hos både små och stora företag. En plattform som både är folklig och billig. Genom det sociala skapar sig företag en identitet och personlig dimension till sin konsument. Kontakten via sociala medier känns intim och naturlig. En kommunikation som känns roligare.

 

interaktion rabble

Vidare skriver Internetworld att företag via digital kommunikation också måste lägga mer kraft på att lyssna på sin publik och konsument. Påträngande reklam från företagets sida kan bli förödande för företag och få motsatt effekt. Ett tecken på ett missbruk av den digitala marknadsföringen är den framväxande AdBlock-kulturen som växer i en rasande takt. Dialogen mellan avsändare och publik måste underhållas och vårdas ömt för att sköta en framgångsrik kampanj. Ett tips är att låta konsumenten bli så involverad som möjligt. Delaktighet är alltid roligt.

I takt med att den digitala marknadsföringen blir social och personlig för konsumenten blir det även viktigt att visa sin företagsidentitet. Via transparens i sociala medier skapas en ärlig och pålitlig bild av företaget. Genom insyn av verksamheten på exempelvis sociala medier går det att bygga en stark relation som går utanför produkten. Idag kan företag välja att profilera sig som miljömärkta, genusmedvetna eller andra sociala inriktningar, som blir en del av relationen mellan företaget och konsumenten.

Sammanfattningsvis skapar digital marknadsföring möjligheter till att exponera sitt företag och identitet för att bygga en kultur kring sitt märke. Dock måste den digitala marknadsföring som görs skötas via ständig dialog med konsumenten/målgruppen. Att lyssna och analysera konsumentens attityd till företaget är viktigare än någonsin. En god interaktion är grunden till en lyckad kampanj i digitala kanaler.

Vill du läsa mer om digital marknadsföring så hittar du flera artiklar här:

19 marknadsföringtrender 2015 (Internetworld)

Bauhaus byter strategi – inleder ”våldsam digital förflyttning”  (Dagens Media)

Mediehusens hot Adblockers toppar App Store (Resumé)

Ladda ner till iPhone Ladda ner till Android Ladda ner till Windows Phone