Dammsugare bäst i test under 2016

Bästa surfplattan - Rabble testar

En dammsugare är någonting som finns, eller i varje fall bör finnas, i varje hem. Den hjälper till att hålla rent och fräscht i hemmet vilket är positivt både av trivselsynpunkt och av hälsoskäl. Delar man dessutom hem med ett husdjur eller har någon form av astma eller allergi är det extra viktigt med en bra dammsugare. Rabble har testat ett antal dammsugare på marknaden för att hjälpa till att guida dig mot den bästa dammsugaren. Vi har tagit hänsyn till aspekter som uppsugningsförmåga, ljudnivå, användarvänlighet samt kvalitet och hållbarhet på de olika delarna. Resultatet presenterar vi nedan i vårt Dammsugare bäst i test. 

Electrolux Zuogreen+ (5 av 5 poäng)

Electrolux Zuogreen+ (UltraOne Green) är den miljövänliga dammsugare från Electrolux. Den är till 70 procent tillverkad av återvunnen plast och är 100 procent PVC-fri. Att förpackningen dessutom är gjort av 100 procent återvunnet material och kan återvinnas till 92 procent gör den till ett självklart val för den miljömedvetne. Electrolux Zuogreen+ har en mycket bra uppsugningsförmåga och samlar med lätthet upp både damm och djurhår. Detta samtidigt som den förbrukar lite energi och i och med det kan titulera sig som Electrolux första dammsugare med energiklass A.

Även om Electrolux Zuogreen+ inte är den allra tystade dammsugaren i testet, med en ljudnivå på 66 dB, är den ändå fullt godkänd och upplevs inte som högljudd eller bullrig alls. Detta tillsammans med dess goda uppsugningsförmåga både på golv och mattor samt det bra priset blir Electrolux Zuogreen+ den testvinnande dammsugaren!

Dammsugare bäst i test Electrolux Zuogreen+

Bäst pris hos Tretti

Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ (5 av 5 poäng)

Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ är även den utformad för miljövännen. Byggd i 55 procent återvunnen plast och möjligheten att till 92 procent återvinnas räknas den helt klart som ett grönt val.

Vad som ger denna dammsugare ett högt betyg utöver dess miljövänliga egenskaper är den låga ljudnivån. Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ är utrustad med Silent Air Technology™, som innebär en förbättrad slang med ett tyst men ändå otroligt effektivt AeroPro Silent-munstycke. Ljudnivån är satt till 61 dB och gör att du kan städa utan att störa andra runt omkring. Att dammsugaren är så tystgående drar dock inte ned uppsugningsförmågan. Den samlar effektivt upp damm från golv och hårda ytor. Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ fungerar inte fullt lika effektivt på mjuka ytor som mattor, men ändå med ett helt klart godkänt resultat.

Dammsugaren är av en något tyngre modell, men med ett smidigt uppfällbart handtag upplevs den ändå enkel att lyfta och bära med sig. I övrigt känns Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ som en påkostad modell med en snygg design och ytfinish. Den blir ändå ett prisvärt alternativ då den står sig bra i priskonkurrensen mot andra dammsugare i samma klass.

Dammsugare bäst i test

Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+

Bäst pris hos Tretti

Miele Complete C3 Silence Ecoline (3 av 5 poäng)

När du köper en dammsugare från Miele får du en dammsugare av hög kvalitet. Mieles dammsugare är testade att hålla i 20 år vilket gör att du kan ha med dig din dammsugare under lång tid. Miele Complete C3 Silence EcoLine är en del av Silence-serien som består av dammsugare med extra låg ljudnivå. Denna modell har en ljudnivå på 69 dB. Det är en av de tystare dammsugarna från Miele, men i jämförelse med andra dammsugare i detta test ligger den inte bland de med lägst ljudnivå.

Miele Complete C3 Silence Ecoline är A-klassad i upptagningsförmåga på hårt golv vilket gör att den lämpar sig bra till dig som har mycket hårda ytor att rengöra. Den ligger dock bara i klass D för mattor vilket är väldigt lågt och drar ned helhetsbetyget av denna dammsugare. I allergisynpunkt är den relativt bra då den är utrustad med det allergivänliga HEPA AirClean-filtret som innebär att den filtrerar bort även fint damm och allergener vilket ger en maximal lufthygien. Värt att notera för allergiker är dock att mycket partiklar kan bli kvar i mattor och andra mjuka ytor vilket i sig inte är idealiskt för dig som allergiskt.

Ett stort plus är det rörliga slangfästet som gör det lätt att manövrera golvmunstycket. Detta tillsammans med den inbyggda LED-lampan som lyser upp mörka områden och underlättar dammsugningen gör att Miele Complete C3 Silence Ecoline landar på 3 poäng trots den sämre uppsugningsförmågan på mattor samt det högre priset.

Dammsugare bäst i test

Miele Complete C3 Silence Ecoline

Bäst pris hos Tretti

Bosch Ingenius ProSilence BGL8330T (3 av 5 poäng)

Här har ni testets tystaste dammsugare! Dammsugaren har en ljudnivå på endast 59 dB, vilket får anses som otroligt lågt och gör den till en av de mest tystlåtna på marknaden. Här lever den verkligen upp till förväntningarna. Det är inga problem att varken föra konversationer, höra vad som sägs på TV:n eller lyssna på din favoritmusik under dammsugningen. I detta fall går det dock ut lite över andra egenskaper. Det viktigaste för en dammsugare är trots allt dess uppsugningsförmåga och den blir i detta fall lite lidande. Rengöringsförmågan på hårt golv ligger i klass B och på mattor i klass D. Detta är rätt låga värden i jämförelse mot andra modeller på marknaden. Däremot får man en allergivänlig dammsugare. Den är utrustad med ett HEPA 13 filter som gör att endast 50 av 100.000 partiklar släpps ut igen vid dammsugning.

Det dyra priset drar ned poängen ytterligare och ställer vi för-och nackdelarna emot varandra så landar Bosch Ingenius ProSilence BGL8330T i Dammsugare bäst i test på 3 av 5 poäng.
Dammsugare bäst i test

Bosch Ingenius ProSilence BGL8330T

Bäst pris hos Tretti