Dags att vara jordnära

”Papper är bara pengar och pengar är bara papper”, en textrad från en låt spelandes på stereon. Detta är möjligtvis sanning men pengar är ändå papper vi vill ha mer utav, och något många utav oss har lite mindre utav den kommande veckan – veckan innan kontot får en ny påfyllning.

 

Hur ska du lyckas hålla i pengarna fram tills nästa vecka? Här kommer lite tips:

– Laga storkok och ta med matlåda till jobbet. En klassiker du har fått höra innan, lite tröttsam men den stämmer. På så sätt lyckas du faktiskt hålla nere kostnaderna på en utgift vi måste göra – mat. Har du tummen mitt i handen vad gäller matlagning? Ta dig till Burger King, använd Rabble, och köp en Big King till lunch.

– Går busskortet ut innan den 25:e? Upp och hoppa, ta dig i kragen och promenera eller cykla till jobbet. Bra för plånboken, gott för hälsan och bra för miljön. Ditt ”feel good”-konto går med plus och du känner dig otroligt nöjd. ”Emotions come from motions” för att citera den amerikanska motivations- och självhjälpstalaren Anthony Robbins.

– Ta en titt i Rabble. Har du dåligt med dollares/cash/bananer/flis/flos/kulor/pengar men verkligen måste klippa dig eller köpa det där smycket? Du vet att du kan spara pengar genom att använda Rabble – så kika i appen! Det finns alltid erbjudanden och rabatter du kan ha nytta av.

Vad du absolut INTE ska göra för att lösa en tajt ekonomi är att ta ett SMS-lån. Det kanske ger dig pengar du kan ha roligt för idag men du måste betala tillbaka det ganska så snart, med ränta och avgifter. Det finns ganska mycket som kan vänta några dagar.