Bra kreditkort att använda utomlands

När du har planer på att resa utomlands är det viktigt att du hittar ett bra kreditkort. I detta inlägg följer en kort sammanställning över vad du bör tänka på när du betalar med kreditkort utomlands.

Det finns flera anledningar till att du bör ha ett kreditkort både när du bokar resan och även när du är utomlands. Ett bra kreditkort har:

  • Reseförsäkring när du köper din resa med kortet. En sådan reseförsäkring kan vara kompletterande till din hemförsäkring och hjälper dig som ett extra skydd utöver hemförsäkringen. Det finns många skillnader mellan olika kort så se till att du jämför kreditkort med vår kortguide innan du bestämmer dig för ett kort.
  • 0% i valutapåslag. Ett bra kreditkort har också fördelen att du slipper att betala valutapåslag. Alltså den procentsats som många vanliga bankkort adderar till summan du köper för utomlands. Denna avgift bör vara 0%, som t.ex. Collector Easyliving har. Detta är därför ett bra kreditkort att använda utomlands.
  • Inga uttagsavgifter utomlands. När du tar ut pengar i en bankomat när du är på semester så varierar sättet bankerna tar betalt på, beroende på vilket kort som används. Banken tar en procentsats mellan två och fyra procent på beloppet som du tar ut. Räntan får du redovisad på kommande kontoutdrag.

Om du vill veta mer om olika kreditkort så är du välkommen att kika in Rabbles kortguide – en jämförelse av kreditkort!

 

bra kreditkort