6 billigaste resmålen i Europa

1. Warszawa, Polen

En resa till Polens huvudstad, Warszawa. Besök Gamla stan där du kan promenera runt och titta på alla vackra byggnader, kyrkor och även statyer. Du kan hitta butiker som säljer kläder, souvenirer och polska hantverk. Är du ute efter shopping till låga priser? Då är Warszawa en perfekt destination för dig. I Warszawa hittar du shopping med lägre priser än i Sverige. Det finns ett stort utbud av mysiga restauranger och caféer. Det finns även gott om nattklubbar och barer. Är du intresserad av historia? Vill du ta en titt på kungen våning kan du besöka Kungliga slottet som tidigare var ett hem för Polens kungar. Du kan även titta på målningar och andra historiska föremål. Slottet är vackert både på insidan och på utsidan.
Glöm inte att besöka ett teknikmuseum som kallas för Copernicus Science Center och befinner sig i Warszawa, där kan du lära dig olika saker om världen. Detta museum passar för både stora och små. Flyg till Warszawa från Stockholm, Göteborg eller Malmö med bland annat SASFinnair m.m.

Warszawa

2. Prag, Tjeckien

I Prag kommer du att hitta restauranger överallt men även shopping! Det finns allt från billiga butiker till exklusiva butiker. Besök Palladium som är ett köpcentrum på 5 våningar med hela 170 st butiker. Ta gärna en dag av resan och besök den Gula marknaden. Det är den största marknaden i Prag. Shoppa allt mellan skor och möbler till bra priser, glöm inte att försöka få ner priset ännu mer. Men akta dig dock för ficktjuvar! Glöm inte att besöka den populära 520 m långa bron som kallas för Karlsbron. Den bron strömmar av turister! Flyg till Prag från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med SAS.

prag

3. Budapest, Ungern

Är du ute efter en spahelg? Då är Budapest den perfekta destinationen för dig. Det finns över 100 st varma källor, mängder av spahotell, badhus och turkiska bad. Budapest är även en vacker kulturstad som ger dig möjligheten till att uppleva mycket. Glöm inte att besöka Europas största synagoga som befinner sig i Budapest. Flyg till Budapest från Stockholm eller från Köpenhamn med SAS.

budapest

4. Tallinn, Estland

Är du ute efter en weekendresa som inte ligger så långt bort? Då är Tallinn en perfekt destination för dig. I Tallinn hittar du trevliga krogar och det finns även gott om mysiga uteserveringar. Det finns restauranger där du kan luncha och dricka en starköl för under 50-lappen. Behöver du ett boende i Tallinn så är Go Hotel Shnelli ett bra alternativ för dig. Det är ett enkelt och billigt hotell med gångavstånd från alla sevärdheter. Ska du åka till Tallinn bara över dagen? Inga problem, du hinner med mycket trots att du bara är där över dagen. Njut av alla affärer, kafeer och restauranger! Ta en färja till Tallin från Stockholm eller flyg till Tallin med SAS. Om du reser froch från Göteborg med Finnair.

Panoramic view on the Old City of Tallin under the cloud sky; GPS information is in the file

5. Riga, Lettland

Riga är en charmig stad där du kan ta del av kultur, vackra sevärdheter, billig shopping och trevliga restauranger. Letar du efter hotell i Riga då är det innerstaden som gäller. Där hittar du hotell med hög standard men till bra priser. Det är en billig och mysig stad! Flyg till Riga från Stockholm och Köpenhamn med Air Baltic och Norwegian. Från Köpenhamn kan du även flyga med SAS.

riga

6. Madrid, Spanien

Madrid är Spaniens huvudstad och är även den fjärde mest befolkade staden i hela Europa. I Madrid kan du ta del av kultur, shopping, tapas och rioja-viner. Det finns ett stort torg som kallas för Plaza Mayor, det är en perfekt plats att utgå ifrån när man besöker staden. Det är en av Spaniens mest kända sevärdhet. Det finns ett museum som heter Museo del Prado och där kan du ta en titt på 10 000 målningar och verk. Världens äldsta restaurang befinner sig även i Madrid, Botin Restaurant från 1725.
Är du fotbollsintresserad? Glöm inte att besöka Real Madrid’s hemmastadio som har plats för 80 000 åskådare, Santiago Bernabeu stadion. Njut av solen, den goda maten, sevärdheterna och de vackra stränderna i Madrid! Flyg till Madrid från Stockholm och Köpenhamn med SAS och Norwegian.

madrid