Bästa surfplattan – stort test

Bästa surfplattan - Rabble testar

Har du länge gått i tankarna om att köpa en surfplatta men inte vet vilken som är den bästa surfplattan för just dig? Om svaret är ja hoppas vi att du vill ta del av vårt test där vi jämfört surfplattor utifrån parametrarna: minne, processor, batteritid, storlek, pris och design. Nedanför testet kan du läsa på mer om processorhastighet och minne.

Apple iPad Air 2 (5 av 5 poäng)

Apples produkter och iPad Air 2 inräknad är till för de som vill betala lite extra för design och estetik. Den surfplattan vi tittat på har 16GB i minne och en processorhastighet på 1,5 GHz. Batteritiden är upp till 10 timmar vilket kan klassas som konkurrenskraftig batteritid. iPad Air 2 är 6,1 mm tunn och väger endast 437 gram. Priset för en iPad Air 2 kan klassas som medel då det varken är den billigaste eller dyraste på marknaden. Gillar man Apples produkter sedan innan tilltalar säkert även denna 9,7 tums surfplatta med Retina-skärm. Med sin stilrena design kan du kan välja på silver, guld eller rymdgrå finish. iPad Air 2 är den bästa surfplattan för dig som är van vid och uppskattar operativsystemet iOS, gillar en surfplatta som är behändig, lätt och användarvänlig samt tycker om att din surfplatta både fyller sin funktion och är snygg.
Bästa surfplattan - 5

Bästa surfplattan - apple ipad air2

Bäst pris hos Teknikmagasinet
Bäst pris hos CDON

Samsung Galaxy Tab S2 (5 av 5 poäng)

Surfplattan Galaxy Tab S2 från Samsung som vi tittat på har 32GB i minne och en processorhastighet på 1,9 GHz. Batteritiden är upp till 8 timmar vilket är något kortare tid än iPad Air 2. Samsung är endast 5,7 millimeter tunn och liksom konkurrenten från Apple en av de tunnaste surfplattorna på marknaden och väger endast 389 gram. Denna Samsung surfplatta med sin 9,7 tums skärm kommer i tre olika färger: svart, vit och guld och är stilren och snygg i designen. Samsung Galaxy Tab S2 och Apples iPad Air 2 påminner mycket om varandra både till funktion, utseende och prisnivå. Samsung Galaxy Tab S2 är bästa surfplattan för dig som vill ha en lätt och behändig surfplatta, som är van vid eller uppskattar operativsystemet Android samt tilltalas av den stilrena designen och är redo att lägga lite mer pengar på din nya surfplatta.
Bästa surfplattan - 5

Bästa surfplattan - Samsung-Galaxy-Tab-S2

Bäst pris hos Dustin Home
Bäst pris hos CDON

Sony Experia Z4 (4 av 5 poäng)

Sony Experia Z4 har 32 GB i minne och en processorhastighet på 2 GHz vilket gör den till den surfplatta med starkast processorkraft i testet. Batteritiden är upp till 17 timmar av internetanvändning vilket även det är högre än konkurrenterna. Sony Experia Z4 är 10,1 tum och 6,1 millimeter tunn. Surplattan väger endast 389 gram vilket även Samsung Galaxy Tab S2 gör. Surfplattan från Sony kan du köpa i svart och vitt och designen är liksom de flesta surfplattor stilren och enkel. Priset är något högre för denna surfplatta vilket kan förklaras av den starkare processorn och den långa batteritiden. Operativsystemet för denna surfplatta är Android. Tilltalar Android, du vill ha en surfplatta mer för funktion än för design, du vill både kunna ta mycket kort med samt spela spel är detta den bästa surfplattan för dig.
Bästa surfplattan - 4

Bästa surfplattan - xperia z4 tablet

Bäst pris hos Dustin Home
Bäst pris hos CDON

Denver Tablet 10,1 (3 av 5 poäng)

Denver Tablet 10,1 har 16GB i minne och en processorhastighet på 1,3 GHz vilket gör den till den surfplatta med den svagast processorkraft i testet. Batteritiden är upp till 4 timmar vilket är lägst antal timmar batteritid av konkurrenterna. Denver Tablet 10,1 väger 660 gram och är 10,3 millimeter tjock. Designen är simpel och priset betydligt lägre än konkurrenterna vilket gör att den kan klassas som en billig surfplatta. En Denver Tablet 10,1 är den bästa surfplattan för dig som vill använda din surfplatta till något enklare saker. Då processorhastigheten är relativt låg, surfplattan är något mindre behändig än konkurrenterna samt är batteritiden är låg är det den bästa surfplattan för dig som kan nöja dig med något lite enklare både när det kommer till funktion och design.
Bästa surfplattan - 3

Bästa surfplattan - denver

Bäst pris hos Teknikmagasinet
Bäst pris hos Teknikproffset

Asus Zenpad 10 (3 av 5 poäng)

Surplattan Zenpad 10 från Asus har 32GB i minne och en processorhastighet på 1,2 GHz. Batteritiden är upp till 8 timmar vilket är detsamma som Galaxy Tab S2. Asus surfplatta är 7,9 millimeter i tjocklek och väger 510 gram. Skärmen är liksom Sony Experia Z4 10,1 tum vilket är något större än de tidigare nämna konkurrenterna. Zenpad 10 kommer i tre olika utföranden: svart, vit och silver och har en något mindre påkostad design. Därmed är även priset för denna surfplatta betydligt lägrevilket gör att den kan klassas som en billig surfplatta. Operativsystemet som används är Android så vill du ha en simpel surfplatta som främst fyller funktionen av att vara en mer behändig dator och inte kräver stark processorkraft är detta den bästa surfplattan för dig.
Bästa surfplattan - 3
  Bästa surfplattan - asus zenpad 10

Bästa pris hos Dustin Home

Lenovo Thinkpad 10 (2 av 5 poäng)

Den Thinkpad 10 från Lenovo vi tittat på har ett minne på 64GB och en processorhastighet på 1,6GHz. Batteritiden är upp till 8 timmar vid låg belastning men endast upp till 4,5 timmar vid hög belastning. Lenovo Thinkpad är den tjockaste surfplattan i detta test med sina 17,5 millimeter. Den är även en av det största med en 10,1 tum skärm och väger därmed 626 gram vilket gör den till den tyngsta i testet. Priset för denna surfplatta är högst men då ingår även tangentbord och pekpenna. Operativsystemet är Windows och denna surfplatta riktar sig till de som vill använda en surfplatta i affärer. Vill du kunna använda din surfplatta ungefär som en laptop, vill kunna lagra mycket data, vill betala mer för prestanda och funktion än design är Lenovo Thinkpad 10 den bästa surfplattan för dig. Den är perfekt för dig som vill använda din surfplatta på arbetet men vill du endast använda din surfplatta privat är priset för högt och därav det låga betyget.
Bästa surfplattan - 2

Bästa surfplattan - lenovo thinkpad

Bäst pris hos Dustin Home

 

Processor
Processorn kan man se som hjärnan i surfplattan. Processorhastigheten påverkar därmed hur snabbt processorn jobbar, hur många instruktioner som kan genomföras per sekund. Något som drar mycket processorhastighet är spel. Vet du med dig att du kommer spela mycket spel är den bästa surfplattan för dig en med hög processorhastighet.

Minne
Minnet är tillfällig lagringsplats av information i surfplattan och kan också nämnas som lagringsutrymme. När minnet är fullt kommer information tillfälligt lagras på hårddisken. När information ska hämtas från hårddisken tar detta längre tid. Ett större minne kan behövas för dig som kommer ta mycket bilder, spela in filmer eller spara ner filmer i hög kvalitet.