Bra och populära resmål 2016

Ska du ut och resa? Men inte vet var? Det finns så otroligt många destinationer man kan resa till på vår jord. Här ger vi dig de 4 bästa resmålen! Dessa 4 är riktigt populära resmål som passar alla.

1. Filippinerna

filippinerna flagga

Filippinerna har de bästa paradisöarna i Asien. Det finns över 7000 öar så det blir nästan svårt att välja vilken ö du ska åka till först, men du ska veta att det finns en ö för alla. Eftersom att att det finns otroligt många öar så är det ett perfekt land att åka till om du planerar på att åka på en backpacker resa. Ta med en kompis och utforska dem otroligt fina stränderna och ta del av den stora glädjen som finns i landet. I Filippinerna möter du trevliga och snälla människor. Språk i Filippinerna är inga problem eftersom att över 90% av befolkningen förstår och pratar engelska. Den bästa tiden att åka dit är under perioden december till maj. Det vore ju skönt att få åka iväg ett tag från det kalla Sverige och besöka landet där palmerna bor?

Gillar du äventyr? Det finns mängder av olika äventyr som du kan uppleva när du besöker Filippinerna. Tänk dig upplevelsen att simma runt i havet sida vid sida med världens största haj, valhajen. Eller ta en titt på chokladkullarna som kallas Chocolate Hills och spökdjuren i Bohol? Shoppa? Eller åka jeepney? Surfa?
Om du är sugen på att åka till ett surf ställe i Filippinerna, då ska du definitivt åka till ön Siargao Island. På Siargao Island hittar du regnskogar med vattenfall, spökdjur, flygande lemurer och det viktigaste av allt, vågorna! Det går flyg till Siargao Island från staden Cebu. Flygbolaget du kan åka med då heter Cebu Pacific. Om du befinner dig i staden Manila så är det bara att ta flyg till Cebu vilket tar max en timme och sedan ta ett flyg därifrån till Siargao Island. Men det går även att ta färja till ön, färjan går från Cebu till hamnen Dapa på Siargao. När det gäller boende på ön så det finns ungefär 30 st hotell och de flesta ligger vid stranden. Super bra eller hur!
Att ta sig runt i Filippinerna är billigt, både taxi och jeepney är billiga färdmedel som du kan åka med när det gäller kortare sträckor.
Du som tycker om mat så finns det många olika typer av mat som du kan testa. För dig som tycker om nattliv, så finns det även mängder av olika barer och party ställen i Filippinerna.

I Filippinerna kan du alltid se fram emot en härlig semester. Gillar du fina stränder, härligt folk och roliga äventyr så är Filippinerna ett land du absolut måste åka till och definitivt ett av de bästa resmålen på jorden för dig! Vi förstår varför det är ett av alla populära resmål.
kalanggaman island

oslob MG_1275-Front-with-cube jeepney siargao island siargao waves tarsierchocolate hills

2. Hawaii 

hawaii flagga

Många drömmer om att åka till Hawaii. Gör du?
Att hitta rätt ö på Hawaii kan vara svårt, det finns bland annat öar som erbjuder dig lyx, äventyr och det finns även öar för dig som vill koppla av. På Hawaii hittar du vita stränder, otroligt många vattenfall och framförallt dem vildaste vågorna! Älskar du att surfa? Eller vill du lära dig att surfa? Då är Hawaii den bästa destinationen för dig.
Det är billigast att åka till Hawaii när det är lågsäsong, då är det även färre besökare där. Juli till augusti och december till mars är det högsäsong, då är det dyrast att åka till Hawaii. Speciellt under jul och nyår åker många till detta populära resmål.
Huvudöarna är Oahu, Maui, Lanai, Big Island, Kauai och Molokai.
Här ger vi dig tips på vad du kan göra på dessa två huvudöar!
Maui – Hit åker turister till för att koppla av, snorkla eller surfa. Vill du se knölvalar? Om man åker hit under perioden december till maj så har man chansen till att få se knölvalarna som vandrar hit varje år. Häftigt äventyr!

Kauai – Är du ute efter äventyr i vildmarken? Då är denna ö perfekt för dig!
Tycker du om att rida? Här kan du uppleva ridning. Tycker du om att röra på dig? Här kan du uppleva vandring. Här kan du även uppleva kajakpaddling. Vågar du utmana dig själv? Ta en tur med zipline mellan bergstopparna! Massor av äventyr finns här på Kauai, och för de som har en äventyrlig anda är detta populära resmål perfekt. Hyr en bil för att kunna ta dig runt och se nya platser.

hawaii hawaii vågor horseback

3. Kroatien

kroatien flagga

Boka en resa till Kroatien om du vill uppleva underbara stränder och vackra skärgårdar. Om du inte har varit i Kroatien innan så kan det vara lite svårt att veta vart du ska åka.
För dig som vill göra något aktivt på din semester så kan du besöka nationalparker och naturreservat.
Den bästa tiden att åka till Kroatien är under perioden maj till september ifall du vill ha värme!
Vill du besöka en nationalpark? Det finns en nationalpark i Kroatien som kallas för Plitvicesjöarna. Där kan du få en vacker titt på vattenfall, sjöar och skogar. Det finns även grottor och flera djurarter! Ta en dag av semestern och besök den vackra nationalparken. Landet är ett prisvärt resmål, Kroatien är nämligen billigare än de flesta andra länderna i Europa. Du får helt enkelt en bra semester för en mindre summa pengar.

För dig som vill ha lite mer äventyr så kan du även bila till Kroatien, då har du nämligen chansen till att se Europa på vägen. Det går självklart att flyga till Kroatien och det är även det snabbaste sättet att ta sig dit.

Detta populära resmål är för dig som söker god mat, sol, bad och en intressant historia!

kroatien nationalpark

4. Florida

floridas flagga

Har du tänkt dig att åka utomlands under vintern? Då är Florida perfekta resmålet för dig!
Du behöver inte oroa dig för att det ska varit dåligt väder under din semester, eftersom det populära resmålet Florida har alltid fantastiskt bra väder hela året om. Är du ute efter en familjeresa? Då är det bra att veta att Florida är ett resmål som passar för både stora och små.
Har du barn i familjen som tycker om Disney? Ta med barnen på ett besök på Disney World. Låt barnen uppleva världens största nöjesfält. Det finns många olika aktiviteter att uppleva på nöjesfältet som till exempel att åka attraktioner, se afrikanska elefanter, spa, massage och mycket mer!
Gillar din familj att spela golf? i Florida kan ni spela golf året runt. Det ni behöver är solskyddsfaktor, vatten och ett glatt humör.
Är ni intresserade av djur? Ta en dag av semestern och besök nationalparken som heter Everglades National Park.
Vill ni ha ett spännande äventyr så ska ni besöka Shark valley, där kan ni ta en cykeltur för att se alligatorer på nära håll.
Är du ute efter shopping? Absolut finns det shopping i Florida, det finns ett otroligt stort utbud av shopping.
Ta med familjen på en underbar semester på höstlovet, jullovet, sportlovet, påsklovet eller sommarlovet med vita stränder, bra shopping och många sevärdheter i Florida! Detta populära resmål passar de allra flesta.

south beachpopulära resmålFloridaMall