Bästa kreditkortet – vilket är det?

Jakten på det bästa kreditkortet fortsätter på Rabble! Vi har frågat en av våra ambassadörer och rabble-användare Petra om hennes kreditkortsvanor och om vilket kreditkort som är det bästa kreditkortet på marknaden enligt henne. Trevlig läsning!

Vilket kreditkort är bäst enligt dig? Varför?

– Mitt bästa kreditkort just nu är utan tvekan Norwegiankortet. Helt utan avgifter, fungerar överallt och ger bonus på alla köp OCH en gratis flygresa redan på första köpet. 

Vilka kreditkort har du provat?

– Jag är inte rädd för att prova kreditkort och använder just nu även Coop Betala efter. Tidigare har jag haft SJ prio mastercard, SAS Eurobonus Mastercard, Coop Medmera mer, Re:member card och Gekåskortet.

Varför ska man använda kreditkort och vad är det bästa med kreditkort?

– Kreditkort är numera billigare att använda än att betala kontant (om de är utan årsavgift, aviavgifter och du dessutom får bonus) och det är den främsta anledning till att jag använder kreditkort. Dessutom tycker jag det är enkelt och smidigt och jag har bättre koll på var pengarna går. Varje månad får man en lista med utdrag på alla köp man gjort. Jag brukar ha en app i mobilen där jag lägger in lite köp för att hålla kolla att inköpen inte går över styr.

bästa kreditkortet

Vad krävs för att du ska prova ett nytt kreditkort?

– Jag är nyfiken på nya kreditkort och har de ett bra erbjudande och är garanterat utan årsavgift och utan andra avgifter så provar jag gärna. Men det måste ge mig nån typ av förmån som tilltalar mig, t.ex. bonus, välkomstpremie eller liknande. Det ska vara enkelt att gå med och att avsluta och det ska kännas tryggt och säkert.

Vad är viktigast med ett kreditkort?

– Det viktigaste med ett kreditkort är att det är kostnadsfritt, tryggt och ger mig bra förmåner – något som helt enkelt är bättre än att handla kontant. Fria uttag tycker jag också är bra, men inte helt nödvändigt då jag extremt sällan använder kontanter.

Vad finns det för fördelar?

– Fördelar med kreditkort är: billigare än kontant, ger mervärde i form av bonus och ger bättre överblick på köpen man gjort. Du har alltid pengar när det behövs och när du springer på ett bra fynd, du är aldrig pank.

Vad finns för eventuella nackdelar med kreditkort, om det finns några?

– Nackdelen med kreditkort är om du saknar kontroll över hur du handlar och handlar mer än du har råd med och att du ofta du ofta saknar kontanter när det väl behövs (presentinsamlingar på jobbet etc).

Vi tackar Petra för intervjun och uppmanar er alla att följa vår nya kortguide när ni skaffar kreditkort för att kunna hitta det bästa kreditkortet. Där sammanställer vi viktig information och bra saker att veta om innan du bestämmer dig för vilket kreditkort som passar just dig.