Barnen och Rabble för dem samman!

Namnlöst-1

Vi är Ida-Maria och Ämma. Vår vänskap började en vårdag 2009. Vi gick båda gravida och det visade sig att vi bodde grannar med varandra när vi träffades på en community för gravida på internet. Efter några meddelanden fram och tillbaka bestämde vi oss för att ses en dag för att gå en promenad med våra gravida magar.

Vi var båda beräknade att föda samma månad. Denna promenad slutade med en nära vänskap med många middagar ihop, många barnvagnspromenader tillsammans under föräldraledigheter (vi har nu båda fått två barn), barnvakteri åt varandras barn, våra barn som leker ofta och nu i sommar ska vi åka på långresa till Thailand tillsammans!

Denna helg bjöd jag med Ämma på en långfrukost på Scandic Anglais för en söndagsbrunch för att snacka skit och planera inför resan! Vi har båda bott på detta hotell tidigare och vet hur god deras frukost är så att valet av brunch var ganska lätt. Dessutom ligger Anglais så centralt så det är lätt att ta sig vidare för shopping efteråt.

Långfrukosten på Anglais ligger i restaurangen på hotellet. Den öppnar klockan 7 på morgonen och då är det lugnt och stillsamt men nu när vi kom lagom till lunch är det desto mer folk. Stänger gör de klockan 14 så man hinner verkligen sitta länge.  Här blandas hotellgäster med folk från stan: det är barnfamiljer, par, kompisgäng och män i kostym. Buffén består av allt man kan tänka sig till en frukost: yoghurt av olika smaker, brödsorter från vitt till grovt, för den som gillar varmt finns äggröra, korv, köttbullar, grönsaker och pannkakor. På gottebordet finns bakelser, ostar&kex och frukter. Bufféns absoluta favorit måste vara våffeljärnet. Här är det en ständig kö!

Vi betalade i kassan vid ankomst. Med ett erbjudande i Rabble (mobilkupong) betalade vi endast 115 kronor istället för 175 kronor. För en brunchälskare är detta pris väldigt bra eftersom man kan sitta väldigt många timmar och få så mycket mat! Jag och Ämma tog ett bord, plockade upp vår dator, loggade in på hotellets wi-fi som är gratis och plockade på oss mat. Jag siktade in mig på våfflor, pannkakor och frukt. Sedan satt vi där och åt i många timmar. Det var som sagt mycket folk när vi kom vid 12 men en timme senare var det desto lugnare. Vi hann med ganska mycket planerande under lunchen. Vi har som sagt en långresa till Thailand med våra familjer att se fram emot. Vi ska ö-luffa på östkusen så det blir Koh Samui, Koh Pan Gan och eventuellt Koh Tao. Alla flygbiljetter är bokade och klara, nu är det första boendet vid ankomst som är att boka och det är inte det lättaste. När man reste innan med barn var det inte så noga med standard, läge och pool. Men nu med två barn vardera så vill man ha det så bra som det bara går efter en viss budget och det blir lite klurigare att få till!

Det var något magiskt att sitta på Anglais. De har öppet kök så man kan hela tiden spana in kockarna som lagar maten. Personligen tycker jag detta är väldigt intressant att beskåda!  Servicen plockade tallrikar och fyllde på mat hela tiden. Det var aldrig några tomma skålar vilket jag tycker är ett gott betyg.  Jag skulle helt klart kunna gå hit med våra barn då de har ett lekrum intill restaurangen. Mina barn älskar restaurangmiljöer nämligen, och med ett lekrum dessutom kan det inte bli fel: barnen leker och vi föräldrar äter mat och myser!

Hela frukosten var helt perfekt och vi gick båda två därifrån mätta och nöjda! Vi rekommenderar er att gå till Scandic Anglais och testa långfrukosten med Rabbles erbjudande.

Vi tackar Ämma och Ida-Maria för det fina reportaget, och länkar också till Scandic Anglais erbjudande här!