Att hitta en ny vän

Reportage3

Jag (Emelina) och min vän Märta jobbar tillsammans på Grand Hotel men på olika avdelningar. När Märta började jobba där så bodde jag i Australien, och väldigt många brukade säga till henne att vi påminner om varandra otroligt mycket. Så när jag kom hem från Australien och började jobba på Grand igen så minns jag att jag en gång skulle hämta en sak i baren där Märta jobbar och träffade henne där. Då sa hon ”Aha, är det du som är Emelina?”, så berättade hon att många brukar säga att vi påminner om varandra så mycket.

Efter det så pratade vi med varandra på jobbet men inte så mycket mer än så. Jag glömmer aldrig när jag tidigt en morgon berättade för några på jobbet att jag var gravid, och att jag bara hörde ”vem är gravid?” så stack Märta in huvudet i dörröppningen. Jag sa att det var jag men att jag inte riktigt gått ut med det än. Samma stund gick Märta själv och bar på hemligheten att hon var gravid. När vi båda gått ut med att vi var gravida och alla visste om det så pratade vi mer med varandra och började tillslut umgås utanför jobbet.

Jag måste bara säga att det är ju hur härligt som helst att hitta nya vänner! Att känna hur bra man kan klicka tillsammans med människor som man inte känt så länge. Nu hänger vi väldigt mycket och det ska bli otroligt roligt att se våra döttrar växa upp.

Eftersom att vi verkligen ville lyxa till det igår så valde vi att gå och äta på Hermans som är en vegetarisk restaurang på söder, Fjällgatan 23b. Märta är vegetarian och jag var jätte nyfiken på att prova det stället. Oj, oj, oj så lyckad kvällen blev. Maten var helt fantastisk och stämningen i lokalen plus den helt obeskrivliga utsikten var bara woow. Att jag skulle bli så glatt överraskad av en vegetarisk buffé kunde jag aldrig tro. Det fanns så mycket att välja på. Varje vecka så har restaurangen olika teman som är olika världsdelar och den här veckan var det Asien. Det var grymt bra mat med en bra variation. Något som var ett riktigt plus var att vi hittade en deal i Rabble som gjorde att vi fick äta 2 men betala för 1. Hur glad blir men inte då?! Passa på att gå dit och ät nu  – det var helt fantastiskt! Ifall ni inte har appen klicka här och ladda hem den!

Efter en helkväll med fina småtjejer och mammor som fått njuta av riktigt vardagslyx och god mat så kan jag inte vara mer än nöjd. Nästa gång skulle det inte sitta fel med ett glas vin till maten och njuta till tusen av utsikten! Vilken kväll!

 

Vi på Rabble tackar Emelina (och Märta) för den härliga historien om hur man kan hitta en ny vän, och hoppas att maten smakade fint på Hermans. Erbjudandet, 2 för 1 på middagsbuffén, kan ni hitta HÄR