Varför ska man skaffa kreditkort?

Normalt sett så är det alltid smart att betala för någonting på en gång, om man har möjligheten såklart. Men ibland så uppstår situationer då man behöver en vara eller tjänst relativt brådskande men att inte har pengarna just då. Då kan det vara en bra idé att betala på kort, förutsatt att man har möjligheten att betala tillbaka dessa pengar i framtiden. Därav kreditkortet, som många av Sveriges största banker erbjuder. Därför skulle vi vilja ta en stund att tala om fördelarna med ett kreditkort och varför man ska ha ett kreditkort från första början.

Här har vi några enkla anledningar till varför det kan vara bra att skaffa kreditkort:

Ett kreditkort handlar inte bara om stundens betalningsförmåga utan även om fördelarna som varje kortgivare erbjuder. Utöver detta kan situationen kräva att man införskaffar någonting som antingen bringar en lycka eller bidrar till vardagslivet, och då kan det vara bra att ha ett kreditkort till hands.

Naturligtvis så ska man alltid se till att man har  ett bra kreditkort med schyssta villkor. Hos oss på Rabble kan du jämföra de olika korten här och se vad som passar  just dig.

Att finansiera och planera sina inköp blir enkelt med ett kreditkort. Med flexibla betalningsalternativ och långa räntefria perioder kan du unna dig det där extra som du alltid velat haft och delbetala ditt inköp. Kort med långa räntefria perioder är bland andra Bank Norwegians kort och Collector Easycard med 6 veckor respektive 56 dagar räntefritt.

Välkommen till kreditens värld som öppnar möjligheterna för dig att planera din ekonomi. Dessutom finns de massor av fler bra saker med kreditkort som du kan hitta här på vår kortguide. På Kortguiden kan du hitta allt du vill och behöver veta om kreditkort och det finns dessutom en jämförelse bland några av de mest populära kreditkorten på marknaden.

kreditkort

Rabble testar – den bästa mobilen

bästa mobilen

Nu är det dags igen med ett test hos oss på Rabble. Den här gången är det mobiltelefoner, vilken är den bästa mobilen? Mobilen är nog det som de flesta oss är mest beroende av idag och är för många viktigare än luften vi andas. Vad ska man då välja? IOS, Android eller Windows phone? Det är detta vi ska försöka utröna i det här testet för att göra valet lite lättare för dig som är på jakt efter ny lur!

Samsung Galaxy S7 (4 av 5 poäng) – den bästa mobilen

Samsung Galaxy serien har funnits i många år och den nyaste familjemedlemmen är inte många veckor gammal i skrivande stund. För alla Samsung Galaxy idoler kan vi glatt meddela att Samsung tagit till sig kritik kring tidigare modeller och gett upphov till S7:an, en telefon som är svår att inte tycka om. Telefonen har en stilren design som bekräftar att Samsung har lämnat sitt plastiga hölje bakom sig och gått över helt glas och aluminium. Kraften i luren och skärmen är topp på marknaden just nu och är en telefon som inte saknar något, förutom den något begränsade interna lagringen på 32 gb. Det enda som top-end telefoner lider av är den rejäla prislappen och S7:an är inget undantag. Priset är dock något som man inte kommer undan om man vill ha en riktigt bra telefon och Samsung Galaxy S7 är antagligen den bästa mobilen.

bästa mobilen bästa mobiltelefonen

Bästa pris på Dustin 

Apple Iphone 6S (3 av 5 poäng)

Apple är tillsammans med Samsung störst på mobilmarknaden men där Samsung Galaxy S7 har gjort stora kliv för att förbättra sig från föregående modell har Iphone 6S knappast något nytt från Iphone 6. Till att börja med är utseendet exakt likadant från Iphone 6, vilket för de som är bekanta med Apple kanske inte är så överraskande. Det känns ändå som man står handfallen när man ska sätta fingret på varför man skulle uppgradera från tidigare modell. Det är dock subtila förbättringar som har gjorts med en något bättre skärm, ny metall i ramen och 3D-touch. Iphone kommer aldrig vara en dåligt telefon och likaså är 6S en bra lur men om du är ute efter en uppgradering från din Iphone 6 rekommenderar vi på Rabble att du väntar på 7an och hoppas på att den för med sig riktig innovation. Just nu är inte Iphone den bästa mobilen på marknaden.

bästa mobilen bästa mobilen

Bästa pris på Dustin 

Sony Xperia Z5 Premium (3 av 5 poäng)

bästa mobilen

Håll i hatten för här vankas det innovation! Sony har med sin modell Sony Xperia Z5 Premium lanserat världens första mobil med 4k skärm. Det är en imponerande syn och skärmen är mycket bättre än sina konkurrenter. Den superimponerande skärmen kommer däremot till ett pris. Utöver den faktiska prislappen i svenska kronor (som är lägre än iPhone 6s) får man betala för 4k-upplösningen med dålig batteritid och en ganska otymplig telefon storleksmässigt.  Vi på Rabble tycker att Sony Xperia Z5 Premium är en häftig telefon men absolut inte den bästa mobiltelefonen. Den är före sin tid men banar absolut vägen för nya storheter inom mobilvärlden.

bästa mobilen

Bästa pris på Dustin 

Rabble testar: Bästa hörlurarna: On-ear

bästa hörlurarna

De bästa hörlurarna: On-ear

Nu är det dags igen! Förra gången testade vi in-ear hörlurar men inget test är komplett utan att man testar on-ear lurar också! Liksom förra testet (som ni hittar här) är målet med testet att kröna de bästa hörlurarna som ger dig valuta för pengarna. Vi tittar på kvaliteten på hörlurarna utifrån design och ljud.

 

AKG K518 DJ(5 av 5 poäng)

AKG K518 är ett par DJ-lurar som håller en väldigt låg prisklass för vad de erbjuder. Med ett kraftfullt ljud, distinkt bas och bra presentation av resten av ljudbilden är det närmast ett under att det håller sig 500-lappen. Med en stilren svart och samtidigt högkvalitativ design samt omslutande kåpor med brusreducerande egenskaper är du i din egen värld när du helst vill det. För oss på Rabble var AKG K518 de bästa hörlurarna samtliga på kontoret skulle kunna tänka sig öppna plånboken för.

bästa hörlurarna

bästa hörlurarna: on-ear

 

Bäst pris hos Dustin

Aktuella rabattkoder hos Dustin

Koss Portapro (4 av 5 poäng)

Koss Portapro-lurarna är ett par klassiker som har varit med över ett decenium men håller fortfarande måttet. Det är ingen slump att Koss erbjuder livstidsgaranti på dessa lurar som antagligen kommer vara kvar i ytterligare 10 år. Prislappen ligger på ungefär dryga 200-lappen vilket är precis vad de är värda. Ljudet är bra men inte bäst, och designen är plastig och känns väldigt omtåliga. Att ha dem på sig är ingen livsförändrande upplevelse men de sitter där de ska utan att skava och passar att ha på sig på joggingrundan såväl som på bussen. Koss Portapro är ett bra budget alternativ som är värda sin prislapp.

bästa hörlurarna bästa hörlurarna

Bäst pris hos Dustin

Aktuella rabattkoder hos Dustin

 

Sennheiser Momentum On-ear (4 av 5 poäng)

Sennheiser momentums in-ear lurar dök upp i vårt test och det tyska företaget är värda en plats på denna lista också med en av sina on-earmodeller. Sennheisers lurar är de dyraste lurarna i testet på knappa 1500 kronor men erbjuder samtidigt kvalitet för vartenda öre. Med Momentum On-Ear visar man tydligt att man inte behöver välja mellan, trendig design och ljudkvalitet. Ljudet är väldigt bra med en välbalanserad ljudbild. Trots sin bas som håller hög nivå döljer den inte ljusare toner. Designen är välgenomtänkt och stilren och finns i flertalet färger. Lurarna är bekväma men kan bli lite varma, vilket 300 dagar om året inte är något negativt. Vi gillar Seenheiser Momentum On-Ear och sammanfattar med att rekommendera de bästa hörlurarna till dig som har en lite större budget att röra dig med.

bästa hörlurarna

 

bästa hörlurarna

Bäst pris hos Dustin

Aktuella rabattkoder hos Dustin

Populära resmål för er semestersugna

Vem ser inte fram mot semestern? Den tiden på året när man kan slippa alla bekymmer och bara koppla av för en stund. Många väljer att resa under sin semester, oavsett årstid,  för att verkligen undkomma det hektiska livet som finns på hemmaplan. Då kan du välja ett av nedanstående populära resmål, bra va?

När man väl står inför den efterlängtade semestern vill man gärna resa någonstans som är värt pengen. Av den enkla anledningen hade vi tänkt gå igenom några av de mer populära resmålen för att ge er lite inspiration för när det bär av.

Hos Rabble kan du hitta billiga hotell via till exempel Hotels.com  eller billiga resor via Expedia eller Trivago.

Populära resmål – weekendresor för alla smaker

London: Denna huvudstaden är och har alltid varit en populär destination för turister från hela världen. Denna stad lyser av kultur, superb shopping, hett nattliv och många underbara restauranger. En mycket rekommenderad weekend-destination.

Prag: Det är under dem senaste 5 åren som Prag har börjat toppa reselistorna och man kan förstå varför; billig öl, bra nattliv och bra shopping. Med en Tjeckisk touche på storstadslivet har Prag även en hel del kultur att bjuda på.

Paris: Denna stad har alltid varit ett drömresemål för alla romantiker. En vacker stad med mycket att utforska och besöka. En weekend i Paris gör dig aldrig besviken.

New York: ”Världens häftigaste stad” är det många som har kallat New York för, och det är helt klart motiverat. Denna enorma stad på USA:s östkust är staden som aldrig sover och det finns alltid något nytt att upptäcka när man reser dit. Ett perfekt resmål för alla typer av människor, det går knappast att tröttna på detta mecca av händelser.

Billiga charterresor för den bekväme

Turkiet: Med sina billiga priser, billig shopping och varma klimat så kan man förstå varför Turkiet har blivit en av toppdestinationerna när det gäller charterresor för européer. Vill man ha sol och bad för en bra peng så ska man starkt överväga detta resmål.

Spanien: Detta har alltid varit ett av svenskarnas mest populära resmål genom åren och det är framförallt Solkusten samt Kanarieöarna som lockar till sig turister på grund av det varma klimatet och fantastiska badplatser.

Grekland: Från klassisk grekisk arkitektur till vackra badstränder, Grekland har nog det mesta som den genomsnittlige turisten kan tänka sig. God mat, bra klimat och en rik historia, vad mer kan man önska sig?

Thailand: Detta resmål har länge varit en av favoriterna när det kommer till svenska turister. Tänk er detta; vackra stränder, värme året om, en livlig kultur, bra shopping och god mat. För många är det ett återkommande resmål som aldrig lämnar dig besviken. Väljer du Thailand så åker du till ett av Sveriges mest populära resmål.

Dubai: Nu kommer vi till Mellanösterns ”Manhattan”, Dubai, en stad som har vuxit oerhört mycket under de senare åren och erbjuder allt man kan tänka sig när det gäller shopping, sol och bad, värme och lyxiga hotell.

Vad du än väljer önskar vi på Rabble er en trevlig resa

populära resmål

Rabble testar: bästa hörlurarna: in-ear

rabble testar

Har standardhörlurarna som du fått med telefonen gett upp och kanske är du sugen på ett par nya lurar med bra ljud och stil?  För att göra valet lite enklare för dig har vi på Rabble här ett test för att kröna de bästa hörlurarna inom kategorin in-ear.

Sennheiser Momentum (4 av 5 poäng)

Sennheiser är kända som ett företag som levererar kvalitetsljud till et bra pris. Hörlurarna från Sennheiser har alltid följt en väldigt klassisk och funktionell design ända till Momentumserien lanserades. Nu är det dags för den nyaste medlemmen i Momentumfamiljen att stiga fram: Momentum In-Ear. Det är ett med ett lätt väldesignat hölje i plast som dessa hörlurar gör sig påminda, men trots materialvalet och den lätta vikten utstrålar den nya Momentummedlemmen kvalitet. Sennheiser har tagit fram ett ljud med kraftfull bas som får elektronisk musik att låta suveränt. Trots den högkvalitativa basen tappar hörlurarna lite på diskantfronten så om du är intresserad av akustisk musik, jazz eller liknande är det här inte rätt lurar för dig. Trots att de inte passar sig som allroundlurar har Sennheiser skapat ett par bra hörlurar för dig som lyssnar på musik med lite mera gung i basen.

ranking Rabble testar 4 av 5
bästa hörlurarna: in ear

Bästa pris på Dustin

Aktuella rabattkoder hos Dustin

Sony EX650AP (5 av 5 poäng) – de bästa hörlurarna

Sonys gyllene lurar passar allroundlyssnaren. Om du är ute ett par stilrena högkvalitativa hörlurar som du kan lyssna på flertalet olika genrer med kan Sonys EX650AP vara något för dig. Till att börja med är designen mycket tilltalande med mässingshöljet som ger en känsla av tyngd och kvalitet samtidigt som den ger Sonylurarna sin karaktäristiska gyllene färg. Sony har dessutom lyckats tillverka ett av de mest bekväma lurarna vi på Rabble har haft äran att testa. Ljudet ger dig mycket valuta för pengarna. Hörlurna är lika bra i återgivningen på bas och diskant som de är bekväma. Med en prislapp på dryga 500-lappen känns det som man har gjort ett riktigt kap. Den enda riktiga nackdelen med dessa hörlurar är att det inte finns någon volymknapp på sladden vilket kan kännas lite utdaterat. Bristen på volymknappar drar dock inte ner betyget på Sony EX650AP som är de bästa hörlurarna hos oss.

ranking Rabble testar 5 av 5 bästa hörlurarna: in ear

Bäst pris hos Dustin

Aktuella rabattkoder hos Dustin

Creative EP-630 (4 av 5 poäng)

För dig som är ute efter bra hörlurar men i en lite lägre prisklass så är Creative EP-630 något för dig. Creative har lyckats göra ett par klassiska hörlurar som håller en förvånansvärt hög kvalitet. För pengarna man betalar för man en klassisk design på ett par hörlurar som sitter fantastiskt i dina öron. Till skillnad från många andra hörlurar på marknaden sätter sig dessa lurar sig i örongången som en öronpropp, denna funktionen är till fördel av två olika anledningar. Dels skärmar du av dig från allt oväsen utifrån vilket gör att ljudet blir så mycket bättre trots att Creativelurarna är av klass: budget. Den andra fördelen är att hörlurarna sitter kvar i öronen till och med under en snabb löprunda. Ljudet över lag av bra kvalitet och funkar till den mesta musiken men håller en klart en lägre nivå en sina dyrare rivaler. Med allt detta sagt är det de bästa in-ear hurlurarna för dig med en begränsad budget men som ändå vill ha en kvalitet som inte är att fnysa åt, de är de bästa hörlurarna för någon med en mindre budget.

ranking Rabble testar 4 av 5

 

bästa hörlurarna: in ear

Bäst pris hos Dustin

Aktuella rabattkoder hos Dustin

SoundMAGIC E-10 (3 av 5 poäng)

SoundMAGIC är en av de nyaste aktörerna på marknaden men har vunnit flera priser för sin design och ljud under åren de varit med. Deras E-10lurar är inte helt dumma de heller. I gränslandet mellan budget- och mellanprisklass regerar de ohämmat. Med snygg klassisk design och bra ljud är det helt klart ett par bra hörlurar. Däremot bleknar de lite mot Creatives lurar (se ovan) som är snäppet vassare och samtidigt billigare. I ett val mellan dessa två lurar är det såklart personlig preferens som spelar stor roll. Vi på Rabble blev dock inte så imponerade av Soundmagics lurar vilket är oturligt då de är bra in-ear hörlurar. Sammanfattning: bra hörlurar men inte värda den extra hundralappen över Creatives kalaserbjudande.

ranking Rabble testar 3 av 5

bästa hörlurarna: in ear

Bäst pris hos Dustin

Aktuella rabattkoder hos Dustin

Bra kreditkort att använda utomlands

När du har planer på att resa utomlands är det viktigt att du hittar ett bra kreditkort. I detta inlägg följer en kort sammanställning över vad du bör tänka på när du betalar med kreditkort utomlands.

Det finns flera anledningar till att du bör ha ett kreditkort både när du bokar resan och även när du är utomlands. Ett bra kreditkort har:

 • Reseförsäkring när du köper din resa med kortet. En sådan reseförsäkring kan vara kompletterande till din hemförsäkring och hjälper dig som ett extra skydd utöver hemförsäkringen. Det finns många skillnader mellan olika kort så se till att du jämför kreditkort med vår kortguide innan du bestämmer dig för ett kort.
 • 0% i valutapåslag. Ett bra kreditkort har också fördelen att du slipper att betala valutapåslag. Alltså den procentsats som många vanliga bankkort adderar till summan du köper för utomlands. Denna avgift bör vara 0%, som t.ex. Collector Easyliving har. Detta är därför ett bra kreditkort att använda utomlands.
 • Inga uttagsavgifter utomlands. När du tar ut pengar i en bankomat när du är på semester så varierar sättet bankerna tar betalt på, beroende på vilket kort som används. Banken tar en procentsats mellan två och fyra procent på beloppet som du tar ut. Räntan får du redovisad på kommande kontoutdrag.

Om du vill veta mer om olika kreditkort så är du välkommen att kika in Rabbles kortguide – en jämförelse av kreditkort!

 

bra kreditkort

Kreditkort – Bra eller dåligt?

Att betala med kreditkort idag är en av de vanligaste betalningsmetoderna just för att det är så enkelt att köpa saker och ting, så länge de faller inom ens egna kreditgräns. Men trots de attraktiva fördelarna tillför så finns det såklart en del nackdelar med en kreditbetalning. Nu så ska vi ta en närmare titt på vad som faktiskt är bra och dåligt med att använda sig av ett sådant betalningsalternativ.

Vad är det som är bra med kreditkort?

 • Man tjänar bonus med de flesta kreditkort, alltså får man pengar tillbaka!
 • Man får oftast en bra reseförsäkring. Om något händer på en resa (t.ex. ett försenat flyg eller försvunnen väska) är det absolut en viktig fördel.
 • Man får en chans att betala för någonting senare eller dela upp en betalning i flera delar. Detta kan vara fördelaktigt om man vet att man kommer få in pengar inom en viss tid och kommer kunna betala av skulden.
 • Man behöver inte tänka på att ha med sitt kontokort om man ska ut och köpa en produkt eller en tjänst. Naturligtvis är det alltid en bra idé att ha med sitt vanliga kontokort ifall saker och ting skulle gå snett. Ett kreditkort gör det inte lika stressfullt om man glömmer kontokortet exempelvis.
 • Om du faktiskt känner att en viss produkt eller tjänst skulle göra dig till en gladare person, men att du inte har pengarna i fickan i just denna stund, så kan ett kreditkort vara en enkel och snabb lösning.
 • Om din bank kan erbjuda dig ett kreditkort så finns det en chans att de kan erbjuda en rabatt på räntan eller andra kostnader som du ändå måste betala.
kreditkort

Vad är det som är dåligt med kreditkort?

 • Du ökar riskerna att inte få kredit eller lån i framtiden om du missköter dina betalningar.
 • Du kan få betala extra avgifter såsom startavgifter, årsavgifter, ränta och andra kostnader som man hade kunnat undvika.

Fördelarna väger absolut upp till nackdelarna. Hitta vår jämförelse av kreditkort här.

Hur du hittar rabattkoder online – Guide

Att shopping online med en rabattkod väljs framför att fysiskt gå in en butik beror vanligtvis främst på 3 anledningar:

 1. Billigare priser
 2. Större utbud
 3. Bekvämare shopping

Dessa anledningar verkar vara relativt välgrundade och rättvisa anledningar till att handla online, eller hur? Men i och med att det blivit en sådan stor grej att shoppa online har även marknaden förändrats väldigt mycket och priserna har ökat.

Det är egentligen simpel marknadsevolution, ju större efterfrågan är desto högre blir priserna. Därav uppfinningen, eller snarare idén, av rabattkoder för att sänka priserna och att locka konsumenter att handla. Det låter väl som en bra idé? Det är dessutom enkelt att använda dem, men det kan vara svårt att faktiskt hitta giltiga och relevanta rabattkoder. Därför har vi skapat en enkel guide om hur du som konsument kan finna rätt rabattkoder, oavsett vad du ska handla. Fortsätt läsa för att får reda på hur!

Hur du enkelt hittar rabattkoder

För att göra denna guide så enkel som möjligt kommer vi att använda oss utav exemplet ”damskor”. Detta för att måla upp en bild av hur du kan gå tillväga, oavsett vad du söker efter.

Det enklaste sättet att visa hur du finner rabattkoder är genom en steg-för-steg process som vi går igenom nedan.

1. Börja med att gå in på rabble.se/rabattkoder

2. Sök efter valfri butik direkt i sökfältet eller spana in Hett eller Topp-20, där de allra populäraste rabattkoderna och dealsen ligger.

3. När du hittat en rabatt du vill bruka så kan du enkelt klicka på Till kampanj eller Visa rabattkod för att direkt få upp koden och hemsidan du vill shoppa från i en ny flik.

Detta fungerar genom att företag erbjuder ägaren av en stor webbplats rabattkoder som en gåva till ägarens kunder, för att de ska fortsätta komma tillbaka till ägarens hemsida. Du som konsument blir glad över rabattkoderna och köper då från företagets hemsida.

Denna metod fungerar på 90 % alla marknader online. Så leta helt enkelt upp stora hemsidor och genomsök dem efter rabattkoder eller för att bli medlem. Svårare än så behöver det inte vara!

rabattkoder

Guide till de bästa kreditkorten 2016

När det gäller kreditkort och andra liknande metoder för betalning så vill man alltid ha så bra villkor och så billiga priser som möjligt. Många av dagens stora företag erbjuder kreditlösningar på betalningar i form av kreditkort, vilket är bra till en viss del. Men alla villkor är inte bra om man jämför företagen med varandra.

Vi har därför listat de bästa kreditkorten, som du i dagsläget kan skaffa, med de bästa villkoren och lägsta räntepriserna. Detta för att du som konsument ska kunna känna dig nöjd och trygg med de val du gör.

Kreditkortets nytta

Kreditkort kan vara till nytta om du behöver en vara eller tjänst brådskande, men inte har pengarna till det just för stunden men kommer ha inom en nära framtid. Eller om du av olika anledningar vill köpa något på kredit för att få fördelar i form av reseförsäkringar och tjäna in bonus. Om du handlar på kredit så ska du vara säker på att du kan betala i slutändan, glöm inte det!

De bästa kreditkorten idag

Betal- & Kreditkort Mastercard Swedbank: Swedbank, vilket är en av Sveriges äldsta banker, erbjuder ett av de mer attraktiva kreditkorten i dagsläget. Med en årsavgift på 195 kronor och en räntesats på 10,45 % så ges en bra prisgrund som ofta inte flyger iväg om kortet används på rätt sätt. Det finns möjlighet att ansöka om en kredit på mellan 10 000 kronor och 60 000 kronor. Med detta kort ges även möjligheten till en räntefri betalningsplan på 55 dagar och en hel del tillägg som reseförsäkring och en förlängd garanti.

Ikano Kort: Ikano, vilket är en av de större sparbankerna i Sverige, erbjuder sina kunder ett kreditkort som inte har någon helårsavgift alls, dock med en högre räntesats än Swedbank som landar på 13,20 %. Dock erbjuder Ikano Bank sina kreditkunder något annat som kan intressera nästan vem som helst, nämligen upp till 30 % rabatt i de flesta av Sveriges butiker och affärer.

Remember Flex: Med en räntesats på 9,74 – 24,74 %, beroende på vilken slags betalningsplan man binder upp sig på, kan man gott säga att Remember Flex har en mycket flexibel kreditplan och kreditgrund, därav namnet. Man kan ha en effektiv kreditgräns på mellan 10 000 – 100 000 kronor med 0 kronor i årsavgift.

Naturligtvis finns det en hel hög andra kreditkort och banker som erbjuder kreditkortsbetalningar i Sverige, men dessa tre är några av de bästa kreditkorten i Sverige för stunden enligt våra konsumenter. Vi uppmanar dig dock att alltid kolla runt själv och välja en bank som du tycker passar dina behov och ideal! Här hittar du vår kompletta kortguide för kreditkort.

Bästa kreditkorten

Så får du dina vita skor rena igen!

Tvätta vita skorDet är inte mycket som slår känslan av att kliva utanför dörren i vårvärmen med ett par nya, fräscha och vita skor. Tyvärr är den känslan inte långvarig. Regn, lera, damm och avgaser får snabbt dina vita sneakers att inte vara speciellt vita längre. Vissa väljer att slänga dem i tvättmaskinen, andra kastar och köper nya. Att tvätta skor i tvättmaskin kan i vissa fall fungera, men det är alltid en risk att de förstörs, och att köpa nya så snart de blivit smutsiga är inte särskilt ekonomiskt. Så vad gör man då? Det har vi på Rabble tagit reda på genom att prova de tips som ges och kommit fram till följande:

Bakpulver, tvål eller tvättmedel

Börja med att rengöra skorna. Det gör du enkelt med vanlig tvål som du blandar med bakpulver och en tvättsvamp eller diskborste. Vill du vara extra noggrann och komma åt även i sprickor och veck är det smart att använda en tandborste. Det fungerar även bra att använda flytande tvättmedel för vit tvätt istället för bakpulver och tvål.

Om dina vita skor blivit gula

Ett gammalt husmorsknep som faktiskt fungerar – citron! Gör en 50/50 blandning av vatten och citron och spraya på skorna. Låt dem stå i solen under dagen och tvätta sedan av skorna med vatten.

Skosnören

En liten åtgärd som gör mycket för dina vita skor är fräscha skosnören. Prova att lägga dem i en tvättpåse och tvätta i maskinen. Är de riktigt smutsiga kan du använda klorin. Blir de inte helt rena är det en bra idé att köpa nya skosnören, det är betydligt billigare än att köpa ett par nya skor och ger dina skor ett riktigt lyft!

Illaluktande skor

Hör du till typen som har en tendens att snabbt få svettluktande skor är sneakerballs en bra investering. Det är små bollar som läggs i skorna när de inte används för att ta bort stanken och faktiskt bidra med en god doft!

Vit skokräm

Har det uppstått små sprickor i dina skor går det bra att använda en vit skokräm för att fylla i. Stryk på över hela skon och de kommer skina som nya! Dessa krämer är dessutom återfuktande och vårdande så de gör gott för skorna samtidigt som de blir snyggare.

Förebyggande

Vad många inte tänker på när det gäller tygskor och sneakers är att de är lika viktiga att impregnera som andra läder- eller mockaskor. Det skyddar mot smuts, fläckar, vatten och andra otrevligheter. Preparera skorna med en impregneringsspray innan du använder dem för första gången och gör det sedan med jämna mellanrum för att förlänga livslängden och motverka sprickor i skinnet.

Följer du dessa tips kommer du få ett par skinande, rena och vita skor utan att behöva köpa nya. Men kom ihåg att ta hand om skorna regelbundet för att hålla efter dem och därmed få ett par skor med längre livslängd!

Läs också: Vita sneakers – vårens topp 10!
Läs också: Handla billiga skor med en rabattkod från Footway

 

Köpa vita sneakers

Nike Air Force 1 / Adidas Originals Superstar / Nike Roshe One